ATLASSIB: Șoferul autocarului răsturnat în Italia a evitat producerea unei tragedii

ATLASSIB precizează în legătură cu accidentul din 27 noiembrie că șoferul român a evitat să se producă o tragedie sâmbătă, când un șofer italian de la Protecția Civilă a intrat într-o depășire, izbind autocarul românesc și provocând un accident soldat cu 8 răniți, din care numai o persoană se mai află în prezent internată în spital.

“Numai prezența de spirit și experiența șoferului a făcut ca răsturnarea autocarului să se producă lin, evitând o tragedie și limitând la minim numărul persoanelor rănite. În interval de o oră, reprezentanții ATLASSIB din Italia au asigurat un alt autocar, care a preluat călătorii apți pentru continuarea călătoriei spre România. De asemenea, împreună cu membrii misiunii diplomatice a României în Italia, au acordat asistență necesară celor 8 persoane rănite, care au fost transportate la spital, pentru investigații medicale. La acest moment, o singură persoană a rămas internată în spitalul din Udine, celelalte fiind externate la scurt timp după prezentarea la Serviciul de primiri urgente a spitalelor italiene”, a declarat Daniel Micu, directorul general al ATLASSIB.

Autocarul ATLASSIB circula sâmbătă, pe banda 1 a autostrăzii, când a fost depășit pe partea stângă, de un autovehicul de teren (Land Rover) al Protecției Civile din Italia. “În timpul depășirii, șoferul autovehiculului de teren a pierdut controlul volanului și a izbit autocarul ATLASSIB, mai întâi în cala 3 (dovada fiind urma de cauciuc lăsată pe caroseria autocarului), apoi în apropierea roții stânga față. Autocarul cu remorcă a intrat mai întâi în balans, după care a părăsit carosabilul, rupând parapetul de protecție din partea dreaptă a sensului de deplasare și răsturnându-se”, se mai arată în comunicatul companiei ATLASSIB.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.