Autostrada Bucureşti-Piteşti, blocată pe sensul spre Capitală de un accident cu TIR

Circulația a fost blocată astăzi timp de două ore şi jumătate (10.00 – 12.30) pe autostrada A1 București – Pitești, sensul spre București, după ce un TIR şi un autoturism s-au tamponat la km 47+800, în zona localității giurgiuvene Vânătorii Mici.

Deoarece accidentul s-a produs în condiții de iarnă, directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, a dispus o anchetă.

“În urma blocajului produs astăzi am dispus să se acționeze rapid și eficient, pentru reluarea traficului pe autostradă. Ieri am fost acolo și consideram că s-au înțeles măsurile urgente ce trebuiesc întreprinse în astfel de cazuri. Am solicitat o analiză internă ca să vedem dacă au fost respectate toate procedurile standard de intervenție. Dacă vor fi găsiți vinovați, se vor lua măsuri în consecință”, a declarat Homor.

CNADNR le recomandă şoferilor să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să conducă prudent, să utilizeze cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi vizibilitate, pentru ca manevrele să fie executate în condiţii de maximă siguranţă.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă asupra stării şoselelor la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, tel. 021/9360 sau TEL VERDE 0800.80.9360, sau de pe www.cnadnr.ro.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.