Avalanse pe drumuri nationale

Mai multe avalanse au blocat, luni, carosabilul pe Valea Oltului si pe DN 6 si DN 57, in Mehedinti. Totodata, CNADNR a inchis la ora 12.00 toate drumurile nationale din 7 judete, inclusiv pe cele din Buzau si Vrancea, intrucat se afla sub incidenta Codului Portocaliu de ninsori abundente. De asemenea, sunt impracticabile 15 drumuri nationale si A2 Bucuresti-Fetesti, iar alte 40 de drumuri sunt interzise camioanelor. CFR Calatori anunta, la randul sau, ca 300 de trenuri au fost anulate.

Circulatia rutiera a fost blocata, luni dimineata, in judetul Mehedinti, pe DN6 Turnu Severin-Orsova, in zona viaductului Varciorova, unde s-a produs o avalansa. Zapada a surprins in trafic 15 masini, dar nu au existat victime, oamenii reusind sa se salveze. Drumarii intervin pentru degajarea omatului care a blocat carosabilul pe 6 metri lungime si 4 latime. 

Si DN57 Orsova-Moldova Noua este blocat, in zona Dubova, din cauza unor caderi masive de zapada de pe versanti, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Avalanse s-a produs si pe Valea Oltului, unde traficul a fost inchis, incepand cu ora 12.30, pe DN 7 Vestem – Ramnicu Valcea. Masinile mici au fost redirectionate din localitatea sibiana Vestem spre DN 1, catre Brasov.

Din cauza restrictiilor de tonaj pe DN 1, TIR-urile si camioanele cu masa totala maxima autorizata (MTMA) de peste 7,5 tone nu pot circula dinspre Sibiu spre sudul tarii, fie spre Valcea, fie spre Brasov.

Totodata in judetul Calarasi, traficul rutier este intrerupt pe DN3A Lehliu Gara-Fetesti, in zona Dragos-Voda, din pricina unui autotren ramas de-a curmezisul pe partea carosabila.

Drumuri inchise in 7 judete

Incepand cu ora 12.00 au fost inchise toate drumurile nationale (39) din judetele Buzau, Ialomita, Galati, Braila, Vrancea, Tulcea si Calarasi, dar se asteapta oprirea circulatiei si in alte judete ce vor fi afectate de ninsori abundente, dupa ce vor intra sub incidenta Codului Portocaliu. Este vorba despre Teleorman, Giurgiu, Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov, Bucuresti, Calarasi, Constanta.

Cursele auto de pasageri a fost suspendate de patronatele in transporturi inca de duminica, pana miercuri, pe traseele din judetele afectate de avertizarile meteo,  potrivit unei recomandari a Autoritatii Rutiere Romane. Sunt cursele in/dinspre Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Teleorman, Giurgiu, Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov, Bucuresti, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Buzau si Vrancea.

300 de trenuri anulate

CFR Calatori anunta anularea a 300 de trenuri, din cauza vremii nefavorabile, insa restul pana la 1.947 de trenuri sunt functionale, conform programului de circulatie de luni. Totodata, sunt inchise 7 sectii feroviare, alte 11 linii fiind afectate de restrictii de viteza.

Reprezentantul CFR Calatori a precizat ca nu sunt trenuri blocate, iar in jur de 129 de utilaje actioneaza pe sectiile feroviare afectate de vreme.

Magda SEVERIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.