Axis a lanst primele camere din lume cu lentile i-CS

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă lansarea în premieră mondială a primelor camere IP cu lentile i-CS. Cea mai nouă tehnologie optică este rezultatul unei colaborări dintre Axis Communications şi producătorul japonez Computar®, parte a grupului CBC. Noile lentile inteligente i-CS pot transmite informaţii precum distorsiunile geometrice, poziţia zoom-ului, a focusului sau deschiderea irisului, direct către camerele de supraveghere.

“În trecut, camerele cu mount CS nu primeau în mod automat nicio informaţie cu privire la tipul de lentile folosite. Astfel, pentru a se obţine rezultate optime, era necesară o ajustare manuală a lentilei şi a setărilor camerei. Noua tehnologie optică i-CS se bazează pe un protocol deschis ce permite lentilelor să comunice direct cu camerele Axis. Mai mult, persoana ce instalează un astfel de echipament poate să ajusteze de la distanţă lungimea focală şi focusul camerei. Toate acestea fac ca procesul de instalare să se realizeze rapid, simplu şi eficient”, a declarat Andres Vigren, Global Product Manager, Axis Communications.

Datorită mai multor motoare integrate în lentilele i-CS, atât zoom-ul, cât şi focusul şi deschiderea irisului pot fi ajustate de la distanţă. De asemenea, schimbul de informaţii dintre lentilele i-CS şi cameră permite o setare rapidă a Electronic Image Stabilization (EIS) şi a Barrel Distortion Correction (BDC). Se reduce astfel timpul necesar configurării şi instalării.

AXIS Q1615/-E Mk II integrează diferite scenarii presetate de folosire, utilizatorii putând alege între Traffic overview, Forensic sau Live profile. Atunci când unul dintre aceste scenarii este ales, camera ajustează în mod automat timpul de expunere, balansul de alb, deschiderea irisului, sharpness-ul, contrastul şi nivelul de zgomot, pentru a se obţine cea mai bună calitate video.

Noile camere fixe oferă imagini HDTV 1080p video la un frame rate de 50/60 fps sau HDTV 720p video la un frame rate de 100/120 fps. Aceste specificaţii permit capturi detaliate de obiecte aflate în mişcare rapidă, funcţie utilă în mediul industrial pentru monitorizarea unei linii de producţie.

Camerele AXIS Q16 integrează tehnologia Axis Zipstream, ce reduce semnificativ necesarul de lăţime de bandă şi de stocare, menţinând în acelaşi timp calitatea materialului video. Camerele suportă de asemenea tehnologiile Wide Dynamic Range (WDR) – Forensic Capture şi Axis Lightfinder.

Atât varianta de interior, AXIS Q1615 Mk II, cât şi varianta de exterior, AXIS Q1615-E Mk II, sunt programate să fie disponibile pe piaţa locală începând cu cel de-al treilea trimestru al anului curent.

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial in echipamente video de rețea, oferind solutii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 1.900 de angajați în peste 40 de birouri din lume și cooperează cu peste 75.000 de parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.