Axis lansează noi camere HDTV PTZ, capabile de live streaming şi webcast

Axis anunţă lansarea unei noi familii de produse care permite realizarea de live streaming şi webcasting. Dezvoltarea acestei serii are la bază experiența Axis în domeniul securității și supravegherii video.

Seria AXIS V59 PTZ permite transmiterea de date şi webcast de fişiere audio-video către o gamă largă de aplicaţii, pentru domenii precum: săli de conferință, săli de clasă sau săli de sport. Seria este compusă din două modele cu rezoluții 720p sau 1.080p, cu 60 de cadre pe secundă şi un sunet de înaltă calitate.

De asemenea, noile modele dispun de capabilitate PTZ şi de un zoom puternic 30x și folosesc o interfață deschisă pentru integrarea ușoară cu alte sisteme.

Aceste caracteristici sunt ideale pentru producția audio/video și pentru streaming live la calitate HDTV. Camerele pot fi montate pe suprafeţe plane, pe ziduri sau pe tavan şi pot fi controlate atât prin interfața web, cât și prin intermediul dispozitivelor mobile precum tablete și smartphone.

“Noile camere PTZ integrează experienţa pe care Axis a dobândit-o în dezvoltarea de produse dedicate securităţii şi supravegherii video şi permit realizarea de streaming-uri live şi conferinţe video. Cele două modele oferă atât o calitate audio și video HDTV, cât şi flexibilitate pentru conectarea la alte dispozitive externe, acoperind în acest mod o gamă largă de scenarii de folosire. Până acum, aceste funcţionalităţi puteau fi realizate și cu alte camere Axis, dar nu la acelaşi nivel al calității. Prin lansarea V59 integrăm toate funcţionalităţile şi tehnologiile necesare live streaming-ului şi web casting-ului”, a declarat Erik Frännlid, Director de Product Management, Axis Communications.

Modelele seriei AXIS V59 oferă un zoom puternic 30x, cu rezoluții 720p sau 1.080p și 60 de cadre pe secundă. Astfel, camerele pot transmite live imagini în cele mai bune condiţii, chiar și în scenarii dinamice.

În timp ce camerele dedicate supravegherii video dispun de funcţionalitate rapidă de “pan şi tilt” pentru surprinderea incidentelor, AXIS V5914 şi V5915 integrează aceleaşi funcţionalităţi, însă optimizate pentru mișcarea fluentă. Cele două camere sunt optimizate în aşa fel încât să ofere o fidelitate mare a culorilor în rezoluţie HDTV, cerinţă foarte importantă pentru filmarea profesională.

Printre conectorii de intrare/ieșire disponibili pentru procesarea profesională AV (Audio Video) se numără:

  • HDMI 1.4 (compatibil SMPTE pentru transmiterea semnalului audio-video către un monitor extern);
  • ieşire 3G-SDI (pentru transmisii 3GB la 1.080p cu 60fps inclusiv audio;
  • port Ethernet RJ45;
  • intrare conector XLR-3 line/mic cu 48V phantom feed pentru intrare audio stereo de cea mai bună calitate;
  • intrare/ieşire audio de 3,5 mm line/mic;
  • un slot pentru carduri SD pentru stocarea conținutului audio/video.

Camerele dispun de o interfață API (Application Programming Interface) deschisă pentru integrarea ușoară cu alte sisteme. De asemenea, modelele sunt compatibile cu aplicația AXIS Streaming Assistant, ce permite transmisiilor audio/video să fie accesate facil prin aplicații precum: Adobe Flash Media Live Encoder, Microsoft Expression Encoder sau Ustream.com. De asemenea, de această integrare beneficiază aplicații specializate pentru video conferințe, cum ar fi Skype for Business (Lync) sau Adobe Connect.

Camerele de rețea AXIS V5914 și AXIS V5915 PTZ oferă suport pentru o gamă largă de aplicații de video management prin Axis Application Development Partner Program, precum și prin: AXIS Camera Companion, AXIS Camera Station, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System, ONVIF și VAPIX®. Integrarea facilă permite dezvoltatorilor de aplicații posibilitatea de a folosi la maxim capabilitățile inteligente ale modelelor.

Camera AXIS V5914 cu senzor de imagine HDTV 720p la 50/60 cadre pe secundă, iar AXIS V5915 cu sensor HDTV 1.080p la 50/60 cadre pe secundă vor fi disponibile în trimestrul 2 din 2015 prin rețeaua de distribuție oficială Axis. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.