Axis Romania Open Day 2015

Axis Communications a organizat săptămâna trecută, la Bucureşti, „Axis Romania Open Day 2015”, ce a reunit reprezentanţi ai celor mai importanţi integratori şi reselleri de sisteme de supraveghere.

Este primul eveniment de această anvergură organizat de companie în România, prilej de a prezenta cele mai noi tehnologii şi produse IP dedicate supravegherii video de reţea. Au participat și au expus o serie dintre partenerii Axis.

Camerele Axis acoperă o gamă largă de necesităţi, în portofoliul companiei aflându-se atât modele dedicate supravegherii de exterior, în condiţii climatice severe, cât şi modele ce permit o supraveghere discretă.

Camerele oferă un număr ridicat de capabilităţi, precum HDTV, wide dynamic range, sensor infraroşu, şi integrează tehnologii precum Lightfinder, care permite utilizatorilor să monitorizeze chiar şi în cele mai dificile condiţii de iluminare.

axis 02

“Cererea pentru soluţii de supraveghere video performante a crescut semnificativ în România pentru toate verticalele de business pentru care Axis dezvoltă soluţii: retail, transport, bănci, supraveghere stradală, industrie, educaţie, infrastructură şi sector public. Scopul Axis România Open Day este acela de a găsi împreună cu partenerii locali metode de a capitaliza aceste oportunităţi şi de a facilita companiilor din România acces la cele mai noi şi performante tehnologii”, a declarat Bogdan Gavril, reprezentant Axis România.

 axis 04

În cadrul evenimentului, Bogdan Gavril a demonstrat atât capabilităţile camerelor Axis, cât şi funcţionalităţile celor mai noi şi performante soluţii tehnologice, precum Axis Zipstream.

“Beneficiul major al noii tehnologii Axis Zipstream este că reduce capacitatea de stocare şi lăţimea de bandă necesare aplicațiilor de supraveghere video cu peste 50%. Tehnologia este perfect compatibilă cu standardele de compresie H.264 și poate fi folosită cu cele mai noi camere Axis și cu aplicații software de video management fără investiții suplimentare”, a completat Bogdan Gavril.

Foto Bogdan Gavril AXIS

Tehnologia Axis Zipstream analizează și optimizează transmisia de la camerele de rețea în timp real. Scenele care conțin detalii interesante sunt înregistrate la o calitate și rezoluție maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a face posibilă reducerea necesarului de lățime de bandă şi stocare.

axis 01

Spre exemplu, detalii importante precum fața, tatuajele sau numerele de înmatriculare sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii constante precum pereți sau vegetație sunt compresate.

Parteneri Axis

În cadrul evenimentului, un număr de parteneri specializaţi în dezvoltatea de soluţii software şi hardware complementare soluțiilor Axis au susţinut prezentări, beneficiind și de standuri în cadrul evenimentului. Mare parte dintre soluții folosesc camere sau alte echipamente Axis de ultimă generaţie, stabilind noi puncte de referinţă în industria de supraveghere video sau venind cu soluții inedite pentru divertisment sau alte domenii.

Allied Telesis (www.alliedtelesis.com) a fost lansată în anul 1987 şi a devenit, între timp, unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii IP/Ethernet de reţea. Portofoliul companiei cuprinde o gamă largă de produse, precum switch-uri Layer 3 de 10 Gigabit sau media convertoare.

Irewind (www.irewind.com) este o companie start-up pornită din România ce a câştigat de-a lungul timpului o serie importantă de premii internaţionale, precum premiul principal oferit de Salonul de Inventică de la Geneva pentru OnAir Camera. Cu ajutorul camerelor Axis, aplicația mobilă Irewind permite înregistrarea evoluţiilor sportive pe tot traseul pe baza recunoașterii locației, din unghiuri diferite.

axis 05

Sofware-ul Metrici (www.metricilpr.com) poate monitoriza şi detecta, spre exemplu, plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor prin analizarea în timp real a imaginilor oferite de camerele IP Axis.

Mindspeed Communications (www.mindspeed.eu) este specializată în integrarea serviciilor de analiză dedicate retail-ului. Software-urile integrate de Mindspeed Communications permit o monitorizare eficientă şi facilă a oricărui spaţiu comercial. Acest lucru se realizează prin analizarea numărului de persoane sau prin măsurarea timpului petrecut în magazin sau într-o anumită zonă. Pentru mai multe detalii accesaţi.

Fondată în 1998, compania Milestone Systems (www.milestonesys.com) este unul dintre liderii mondiali în materie de software de video management IP. Platforma Xprotect permite o supraveghere video performantă, soluţia fiind deja folosită de mii de clienţi la nivel mondial. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.