Bridgestone a demonstrat la Hanovra beneficiile Tirematics

bridgestone-tirematicsBridgestone a prezentatla Târgul de Vehicule Comerciale IAA 2016 din Hanovra sistemul său inovator pentru monitorizarea anvelopelor –  Tirematics.

Tirematics™ cuprinde soluții conectate pentru toate anvelopele Bridgestone: sisteme IT care folosesc senzori pentru monitorizarea presiunii de la distanță, transmit și analizează informații în timp real, cum ar fi presiunea și temperatura anvelopelor pentru camioane și pentru autobuze.

Soluția Tirematics™ oferă valoare adăugată operatorilor de flote adoptând o abordare proactivă pentru întreținerea anvelopelor. Înainte de a apărea probleme serioase, sistemul ajută la reducerea timpilor morţi ai vehiculelor și la avariile ce pot apărea, în același timp optimizând durata de viață a anvelopelor și economia de combustibil.

“Tirematics Bridgestone este o soluție practică, orientată spre eficientizarea costurilor flotei, cu un mare impact asupra performanței anvelopelor, a economiei de combustibil și a prevenirii avariilor” afirmă Neil Purves, Senior Manager Solution Business Systems, Bridgestone Europe.

Sistemul TPMS funcționează din anul 2013

Bridgestone a furnizat TPMS – un serviciu de monitorizare a presiunii din anvelope, ca parte a programului său de servicii pentru flote, începând cu anul 2013.

De fiecare dată când un vehicul trece prin poartă, senzorii speciali montaţi pe valve trimit informații cu privire la presiune prin intermediul unei rețele GSM conectată la serverul de date al flotei Bridgestone. Presiunea în anvelope este evaluată în timp real, iar în cazul în care nu se încadrează în limitele predefinite, un email este generat automat, astfel încât să poată fi luate măsuri imediate. Rapoartele pot fi create în mod automat. Mai mult de 100.000 de anvelope sunt monitorizate în prezent prin intermediul serverului, peste 25.000 de anvelope fiind măsurate zilnic.

Viitorul sistem Tirematics pentru a oferi continuu date în timp real

Extinzând soluțiile conectate Tirematics existente pentru anvelope, Bridgestone experimentează în prezent un sistem care aduce beneficii suplimentare flotei. În plus față de presiunea în anvelope și informațiile legate de temperatură, acesta oferă în mod continuu și informații relevante despre vehicul către server, nu doar atunci când vehiculul trece prin poartă. Aceste informații permit sistemului Bridgestone de procesare avasată a datelor să reacționeze mai rapid la problemele legate de presiune, informând service-ul flotei în cazul în care o anvelopa se dezumfla repede. De asemenea, sistemul permite algoritmi avansați pentru generarea programărilor pentru lucrări de întreținere.

Eficiență de cost pentru flote

Alerte proactive și rapoarte periodice de întreținere permit flotei și furnizorului de service să păstreze eficiența flotei la nivelul său optim.

Anumite flote de camioane au raportat deja reducerea cu 75% a avariilor provocate de anvelope în timpul mersului. În plus, flotele au potențialul de a reduce consumul de combustibil cu aproximativ 0.5%.

Bridgestone crede că Tirematics va conduce la economii de costuri semnificative privind întreținerea anvelopelor, deoarece obținerea informațiilor în acest fel elimină necesitatea de a verifica presiunea prin munca manuală. Întreținerea mai eficientă va permite la rândul său ca anvelopele să fie utilizate pentru mai mult timp și în condiții mai bune de siguranță, iar în final reduce numarul de anvelope aruncate prematur și implicit consumul total de anvelope. Cu soluțiile Bridgestone Tirematics, operatorii de flote pot să aștepte reduceri suplimentare ale costurilor prin operațiuni mai eficiente.

“În plus, față de beneficiile de reducerea costurilor de întreținere a anvelopelor și a celor cu intervenţiile, Bridgestone testează aplicații avansate. Combinate cu datele vehicului aceste aplicații pot aduce un sprijin sporit flotei, permițând selectarea optimă a anvelopelor pentru o anumită operațiune a flotei și ne permite să oferim servicii direcționate spre creșterea timpului de funcționare al vehiculului” explică Neil Purves.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.