Cale ferată de mare viteză Ploieşti – Suceava, prin PPP

Guvernul a inclus, printr-o Hotărâre adoptată în ședința din 27 februarie, încă un obiectiv pe lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat (PPP), respectiv linia ferată de mare viteză  Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani  – Iaşi – Suceava – Siret (Vicşani).

Linia de mare viteză va fi realizată pe un singur fir, paralel cu firele de cale ferată existente,  în  lungime de aproximativ 505 km ( Ploieşti – Siret circa 430 km şi Paşcani  – Iaşi circa 75 km).

Realizarea acestei investiții va contribui la reducerea timpului de legătură între  principalele oraşe și poli de dezvoltare de pe traseu și, totodată, creează posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova şi cu Ucraina.

De asemenea, realizarea liniei ferate de mare viteză va conduce la atragerea unui număr însemnat de călători către transportul feroviar, la creșterea numărului de turişti  și va contribui la atragerea investitorilor, precizează Executivul.

Prin această completare, lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză include 22 de obiective.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.