Camioanele și autobuzele din UE, o săptămână în vizorul TISPOL

O nouă operațiune TISPOL va fi derulată în toate statele Uniunii Europene (UE), timp de o săptămână, în perioada 22-28 iulie, fiind vizate camioanele și autobuzele.

Foto: TISPOL

Această operațiune va permite ofițerilor de poliție să efectueze o gamă largă de inspecții de siguranță, care se concentrează asupra vitezei, alcoolului, drogurilor, utilizării centurii de siguranță, încălcărilor tahografului, excesului de greutate, încărcăturii periculoase și neregulilor din documente, transmite TISPOL (European Traffic Police Network).

În anii precedenți, au fost depistate peste 30.000 de nereguli, în timpul celor șapte zile ale operațiunii.

„Ne dorim drumuri mai sigure în Europa. Știm că majoritatea șoferilor și operatorilor de camioane se mândresc cu calitatea și siguranța muncii lor și ne străduim să le sprijinim. Cu toate acestea, există operatori mai puțin scrupuloși, care pun pe primul loc profitul și care vor reduce condițiile de siguranță în acest proces. Împotriva acestora sunt concentrate eforturile noastre. Lucrăm, de asemenea, pentru a asigura o aplicare mai consecventă a legilor actuale, care reglementează siguranța vehiculelor de mari dimensiuni”, transmite TISPOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.