Campanie pentru un transport civilizat

Pescuim in ape tulburi. Cautam drumul potrivit, fara a avea nici cel mai slab indiciu daca acesta se va dovedi sau nu o fundatura. Iar uneori mai dam si-n gropi. Ne gandim mai atent la ceea ce vom face maine, urmarim stirile si ne tragem concluziile.

Astazi, avem nevoie mai mult decat oricand de informatie de prima mana, iar transporturile sunt primul barometru al economiei. Poate ca nu ne-am dorit niciodata sa stim altceva decat cum am putea sa depasim mai repede camionul din fata, care ne tine din drum. El ne poate spune, insa, mult mai multe. Daca vedeti vehicule grele pe strada, inseamna ca lucrurile merg bine.

Ca intreprinderile nu si-au redus productia, ca inca se consuma iar marfa trebuie sa circule. Atunci cand dispar, inseamna… ca putem sa circulam in voie. Dar nu mai stim daca vom mai avea, in viitor, cu ce si pentru ce.

Daca un fabricant de vehicule isi intrerupe productia, altul de aluminiu face disponibilizari, iar un producator de bunuri de consum isi reduce activitatea anuntand concedieri masive… toate se vad in numarul camioanelor de pe drum, poate chiar inainte de a se produce.

Transportul isi pune amprenta asupra fiecarui lucru din viata noastra, de la casa in care locuim si pentru care s-au transportat materialele si pana la filtrul de cafea sau sendvisul pe care il mancam dimineata, toate aflandu-se (chiar in mai multe etape) intr-un vehicul comercial.

Cand transportul se blocheaza, nimic nu va mai putea fi la locul lui. Dar daca roata se invarte bine, casa, filtrul de cafea si… hrana ne vor costa mai putin.

Va propunem sa ne insotiti intr-o lume in care nu se sta, in care fiecare ora se traduce in kilometri plini de informatie, de indicii despre ce va fi maine.

ZIUA CARGO va fi la fel de interesanta atat pentru patronul sau managerul de transport, cat

si pentru orice agent economic si chiar pentru populatie. Primii vor putea fi la curent cu noutatile

tehnice, cu ofertele favorabile care apar pe piata, vor avea acces la informatii calde privind

ultimele modificari legislative, aflate chiar in faza de proiect. Vor stii ce se petrece pe piata si isi vor putea lua deciziile in cunostinta de cauza.

Agentii economici care nu fac transport, dar au marfuri de transportat (sau persoane) isi vor putea face o imagine reala asupra modului in care este eficient sa contractezi servicii de transport. Vor stii, astfel, ce pot sa ceara si ce nu, pentru a obtine un raport corect calitate/pret.

in fine, publicul larg va intelege in ce masura fluctuatiile tarifului motorinei sau ale taxelor de drum pot influenta pretul painii pe care o cumpara de la chioscul din colt. Va stii care sunt drepturile sale in raport cu furnizorii de servicii de transport pentru populatie.

O data cu primul nostru numar, lansam o provocare transportatorilor, autoritatilor si chiar societatii civile: „Campania pentru un transport civilizat“. Vom pleda pentru concurenta loiala, pentru respect fata de client, pentru responsabilitate privind siguranta rutiera. Vom aduce impreuna autoritatile, furnizorii de solutii tehnice de transport, carausii si clientii lor si vom cauta impreuna calea ca aceasta criza economica sa nu transforme piata intr-una subterana, cu toate consecintele negative care decurg de aici, inclusiv transformarea vehiculelor in adevarate bombe pe roti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.