CBRE România: Raport complex de analiză a pieţei din marile oraşe

Specialistii CBRE Romania, in colaborare cu Manpower si Ascenta Management, dezvoltatorul Coresi Business Park, au finalizat analiza datelor pentru primul raport complex care reflecta toate elementele de interes pentru investitorii dornici sa-si extinda activitatea sau sa lanseze un business nou in tara.

Brasovul deschide seria primelor cinci rapoarte dedicate, urmatorul va studia activitatea din Sibiu si va fi gata pentru lansare in luna septembrie. Iasi, Cluj Napoca si Timisoara sunt celelalte trei orase supuse analizei.

Raportul furnizeaza date despre piata imobiliara, forta de munca, potentialii clienti locali si oportunitati de afaceri. Manpower sustine proiectul prin analiza pietei fortei de munca, iar Ascenta Management aduce date despre principalii operatori economici activi, societatile care desfasoara in principal activitate de birou sau activitate industriala.

“Oraşe ca Brașovul actioneaza ca un magnet pentru forta de munca talentata, calificata si valoroasa din diverse domenii. iar evoluţiile economice recente au făcut ca oraşul sa atraga si sa retina profesionisti de toate nivelurile de pregatire. Cu o educaţie solidă, oportunităţi variate şi expunere internaţionala, aceste talente pot sta la baza cresterii economice pentru companiile care investesc în regiune.”, spune Emil Minciu, Operations &  Sales Director, Manpower Romania.

Pe langa a fi o destinatie ideala pentru outsourcing de calitate, Brasovul reprezinta un pol industrial si de productie cu traditie si in continua dezvoltare. Forta de munca specializata/ calificata cunostintele de limba straina si invatamantul superior specializat au contribuit la deschiderea mai multor departamente de cercetare si dezvoltare din partea companiilor internationale de productie.

“Pe termen scurt si mediu, raportul dintre cererea si oferta de spatii de birouri este in echilibru, insa pe termen lung si odata cu atingerea unei mase critice de resurse umane inalt calificate si a unei infrastructuri de afaceri de calitate, ne asteptam sa creasca substantial cererea de spatii de birouri de clasa A.’’ este de parere Silviu Savin – Partener Ascenta Management, dezvoltatorul Coresi Business Park Brasov.

Daca piata de retail stradal este foarte bine reprezentata in Brasov, sectorul centrelor comerciale moderne, de generatia a treia este in dezvoltare prin extinderea schemelor existente si prin dezvoltarea de noi proiecte. Cresterea sectorului birouri si industrial, tradusa in rata redusa de neocupare, cresterea disponibilitatii financiare, precum si atractivitatea orasului Brasov pentru turisti, sunt factori esentiali pentru dezvoltarea sectorului comercial.

“Cererea de spatii de birouri in Brasov este generata in principal de sectorul financiar – bancar, BPO, SSC si domeniul farmaceutic. Acest gen de chiriasi cauta cladiri de birouri de clasa A si B+ cu o foarte buna infrastructura IT, situate in zone de business. De aici si popularitatea parcurilor tehnologice si a centrelor de afaceri. Stocul de birouri de clasa A si B este estimat la 93.000 mp –  echivalent cu aproape 4% din stocul Capitalei – si este in marea majoritate nou.”, afirma Mihai Paduroiu, Head of Office Agency, CBRE Romania.

Detalii, la CBRE Brasov Real Estate Report_small.

Despre CBRE Group, Inc. (www.cbre.com)

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie in domeniul imobiliar din lume și societate de investiții (în termeni de venituri, 2014). Compania are mai mult de 52.000 de angajati (excluzand companiile afiliate), și deservește proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermediul celor peste 370 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume.

CBRE ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor; Servicii corporate; administrarea proprietatilor, management de proiect; bancare ipotecare; evaluare; Servicii de consultant pentru dezvoltari imobiliare; de administrare a investițiilor; si de cercetare si consultanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.