Cele mai căutate plaje și ștranduri din România

litoral-plaja-turismEvenimentele din Turcia și din marile orașe europene au readus în atenția românilor vacanțele interne, fie că vorbim despre litoral, despre Transilvania, Bucovina, Maramureș sau despre zona montană.

Pe lângă această particularitate a anului 2016, portalul de rezervări online HotelGuru.ro a înregistrat în acest an o creștere a numărului de căutări de opțiuni de cazare în destinații estivale, inclusiv în resorturile de la malul mării, dar și către ștrandurile și băile cu ape minerale din zona Transilvaniei.

Pe baza acestor căutări, HotelGuru.ro a realizat o listă a celor mai apreciate plaje și stranduri din România. Topul celor mai căutate stațiuni pentru vacanța de vară include stațiuni de pe litoral, precum Mamaia sau Eforie Nord, dar și stațiuni balneo, precum Sovata, Praid și Băile Herculane.

Plajele de la Marea Neagră, principala atracție a sezonului

În lunile iunie și iulie, o mare parte dintre turiștii români s-au orientat spre stațiunile Mamaia, Olimp, Neptun, Vama Veche sau Năvodari, atestate de către Ministerul Sănătății ca fiind cele mai bune plaje din România. Atractive au fost și plajele sălbatice Vadu și Corbu, alese de turiștii nonconformiști, care au căutat să se relaxeze departe de zonele aglomerate.

  1. Năvodari: plaja Marina Surf și Camping Pescăresc

Plajele din Năvodari sunt late, cu nisip fin, intrare lină în apă și puțin aglomerate, comparativ cu stațiunea vecină, Mamaia. Sunt preferate de familii sau de cei în căutare de liniște. Se pot practica și diferite sporturi nautice, cum ar fi windsurfing, surfing și plimbări cu skijet-ul.

  1. Mamaia: zonele Tabăra Turist și Enigma

Perfecte pentru tinerii în căutare de distracție, plajele din Mamaia au o dimensiune generoasă și multe facilități și zone de cumpărături.

  1. Olimp: plaja Protocol și piscina Oltenia

Pentru turiștii care doresc să scape de aglomerație și vor o stațiune mai liniștită, plaja din Olimp este o opțiune ideală.

Activitățile sportive pe plajă și concertele, preferatele turiștilor români

Românii au apreciat activitățile pe plajă, voleiul pe nisip, concursurile de înot sau polo și petrecerile tematice, organizate în cadrul hotelurilor de la malul mării. De asemenea, concertele și petrecerile cu DJ au fost prima opțiune a turiștilor români în timpul serii și al nopții.

Principalele plângeri: curățenia și decibelii după lăsarea serii

Conform feedback-ului înregistrat, românii au apreciat ambientul plăcut și serviciile de calitate din hotelurile și pensiunile alese și au reproșat în special aspecte legate de curățenia în camera de hotel, dar și de muzica dată prea tare după lăsarea serii.

Conform HotelGuru.ro, prețul pentru o noapte de cazare la malul Mării Negre, la finalul lunii august, începe de la 100 lei la o pensiune de 2 stele din stațiunea Costinești și ajunge până la 1.100 lei, într-un hotel de 5 stele în stațiunea Mamaia.

Transilvania, preferată pentru ștranduri și băi cu ape minerale

O altă destinație preferată de români a fost Transilvania, în special datorită ștrandurilor, băilor și centrelor de tratament cu ape termale din această regiune.

Printre cele mai populare destinații de anul acesta, se numără ștrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibița, Ștrandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare, Băile Figa, Aquastar Satu Mare și Ocna Șugatag. Aceste zone au fost alese pentru relaxare, dar și pentru tratarea unor afecțiuni medicale.

Activitățile sportive principale, practicate de turiști în Transilvania, au fost ciclismul și drumețiile montane, iar pasionații de sporturi nautice au ales plimbările cu hidrobicicleta, barca sau caiacul, precum și rafting-ul. Turiștii pot găsi cazare în aceste localități începând de la 60 lei/persoană/noapte.

Despre HotelGuru.ro

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online, care are listate 1.800 de unități de cazare din România, din totalul celor 145.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele, site-ul fiind parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 40 de milioane de euro, în 2015, în Europa Centrală și de Est.

În 2014 și 2015, Szallas.hu s-a aflat în top 3 companii cu cea mai mare creștere din Europa Centrală, cu activitate în domeniul tehnologiei, conform raportului Deloitte ”Technology Fast 50 in Central Europe”. În prezent, compania se numără printre finaliștii European Business Awards. Szallas.hu promovează turismul în România în mod frecvent, prin intermediul articolelor de pe site-ul blog.hotelguru.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.