CFR: 334 milioane euro pentru 66 km de cale ferata

CFR SA a atribuit doua contracte in valoare totala de 1,4 miliarde de lei (aproximativ 334 mil. euro), fara TVA, pentru lucrari de modernizare pe segmentele Atel – Micasasa (lotul I) si Micasasa – Coslariu (lotul II). Ambele loturi sunt pe tronsonul Coslariu- Sighisoara, parte a Coridorului IV Pan European. Pentru portiunea Atel – Micasasa contractul a fost atribuit consortiului SC Impresa Pizzarotti & C. S.p.A, iar pentru Micasasa – Coslariu, asocierii Aktor – Arcada.

Oferta castigatoare pentru portiunea Atel – Micasasa este de 712,5 milioane de lei lei (aproximativ 166 mil. euro), fara TVA. Lucrarile pe cei 29,6 km consta in consolidarae terasamentelor, protectie albie si terasamente, construirea de 14 poduri noi, 1 podet reabilitat, 32 podete noi si 3 podete desfiintate, un pasaj denivelat inferior proiectat si amplasarea de panouri fonoabsorbante.

Pentru segmentul Micasasa – Coslariu, oferta castigatoare este de 721,8 milioane lei (aproximativ 168 mil. euro), fara TVA. Pe portiunea de 36,3 km vor fi consolidate terasamentele, vor fi construite 4 poduri si 47 de podete si reabilitate 2 poduri si 3 podete, alte 2 vor fi desfiintate, va fi proiectat un pasaj denivelat inferior si vor fi amplasate panouri fonoabsorbante.

Termenul de executie a lucrarilor este, in ambele cazuri, de 3 ani, plus 2 ani garantie.

Proiectele cuprind lucrari de reabilitare si modernizare a infrastructurii feroviare pe o lungime totala de 66,2 km, din care 29,6 km intre Atel- Micasasa (lotul I), respectiv 36,6 km intre Micasasa- Coslariu (lotul II).

Lucrarile vor asigura viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de calatori si de 120 km/h pentru cele de marfa.

Finantarea este asigurata din fonduri europene (85%) si de la bugetul de stat (15%).

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.