CGMB a alocat 3,75 milioane lei pentru securizarea malurilor râului Dâmbovița

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a alocat astăzi, la aprobarea bugetului Capitalei, suma de 3.750.000 lei pentru montarea “în regim de urgenţă” a unor parapeţi de protecţie din beton pe o porţiune de 6.800 m liniari, pe sensul de mers spre podul Vitan şi 1.600 m liniari pe sensul de mers spre centura Capitalei.

Decizia vine după ce săptămâna trecută au murit doi bucureșteni după ce au căzut cu mașinile în apă (joi, o tânără de 26 de ani, iar sâmbătă, un bărbat de 46 de ani). Primarul general interimar, Răzvan Sava, a dat dispoziție conducerii Administraţiei Străzilor să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea malurilor Dâmboviţei.

“În acest sens, s-a solicitat astăzi Comisiei Tehnice de Circulaţie, avizarea montării unor limitatoare de viteză (din 800 m în 800 m) şi a semnalizării rutiere de atenţionare pe porţiunea de drum cuprinsă între Pod Vitan şi limita administrativă a Municipiului Bucureşti, sens Glina. Pe celălalt sens de circulaţie dinspre Glina spre Pod Vitan se vor monta acelaşi tip de limitatoare şi indicatoare rutiere de limitare a vitezei, la care se adaugă, în curbă, panouri “Curbă deosebit de periculoasă””, precizează un comunicat al Primăriei Capitalei, remis redacției.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.