Circulatia revine la normal

Dupa aproape trei saptamani de blocare a zeci de drumuri nationale, circulatia revine la normal, astfel ca sambata dupa-amiaza a mai ramas inchis un singur drum national. Pe alte 6 este insa interzisa circulatia camioanelor si autocarelor, informeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Sambata dimineata erau blocate 3 drumuri nationale, dar la ora 8.00 a fost deschisa circulatia pe DN 26 Murgeni-Oancea pentru toate categoriile de vehicule, iar de la ora 14.00, si pe DN 22 Ramnicu Sarat-Baile pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Astfel, de la ora 14.00 a mai ramas inchis doar DN 23B Stupina-Ciorasti, plus alte 6 pentru vehicule cu greutatea maxima admisa mai mare de 3,5 sau 7,5 tone:

• DN 2N Bogza-Jitia (3,5 tone)

• DN 2R Jitia-Vintileasca (tot 3,5 tone)

• DN 24C Manoleasa-Radauti Prut (7,5 tone)

• DN 2C Pogoanele (3,5 tone)

• DN 1H Alesd – Nusfalau (3,5 tone)

• DN 22 Ramnicu Sarat-Baile (3,5 tone).

Drumurile vor fi redeschise in functie de evolutia conditiilor meteorologice, promite CNADNR.

67 de drumuri judetene, inca blocate de nameti

Raman insa blocate de nameti 67 de drumuri judetene, iar pe 21 circulatia se desfasoara cu dificultate. In continuare sunt 71 de localitati izolate de iesirea la sosea sau la calea ferata, potrivit Ministerului Administratiei si Internelor. Totodata, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta anunta ca sunt afectate de vremea nefavorabila 18 judete, iar 4 localitati din Buzau nu au energie electrica.

Sambata, 1.900 de jandarmi, politisti si pompieri au deblocat inca 1o localitati  in Vrancea (1), Galati (4), Buzau (3), Alba (1), Giurgiu (1). Lucratorii MAI au deszapezit drumurile, caile ferate si au acordat ajutor medical de urgenta si au transportat pacientii bolnavi din satele izolate.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

1 COMENTARIU

  1. Adevarul e ca se circula iiniedrbcl de prost acolo. Daca nu se pune un semafor pt cei care vin de pe 15 Nov o sa trebuiasca sa gasesc rute alternative(vin zilnic de pe Calea Bucuresti cu directia Toamnei). De data asta au dat-o in bara cu giratoriul

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.