Circulație închisă pe B-dul Decebal la șantierul parcajului subteran

Începând din 19 iunie și până la 15 septembrie, circulația rutieră a fost închisă pe jumătate din Bulevardul Decebal, între Str. Dristorului și B-dul Mihai Bravu – la Piața Hurmuzachi (Piața Muncii) – din Sectorul 3 al Capitalei, pentru lucrările de construire a parcării subterane cu peste 700 de locuri.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Primăria Sectorului 3 informează că a obținut, pentru această restricție impusă mașinilor timp de trei luni, avizul Comisiei de trafic din cadrul Primăriei Capitalei și al Brigăzii Rutiere București.

În prezent, Primăria Sectorului 3 desfășoară lucrări de amenajare a unei parcări subterane ce va avea lungimea de aproximativ 550 de metri și lățimea de aproximativ 17,50 metri, exceptând zonele de rampe și de scări, unde lățimea crește corespunzător.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Iată precizările, primite la redacție:

“Prin derularea și implementarea proiectului „Creșterea capacității de staționare și mobilitate a parcului auto în zona Bulevardului Decebal, respectiv construirea unui parcaj subteran cu două niveluri pe tronsonul cuprins între strada Dristorului și Piața Hurmuzachi” se vor amenaja 718 locuri de parcare, dintre care 30 destinate persoanelor cu dizabilități și șase pentru motociclete.

Lucrările la parcarea subterană au început în data de 20 martie 2019, iar în paralel se execută lucrări de deviere a rețelelor de utilități ce afectează amplasamentul, precum și lucrări de realizare a incintei exterioare a parcării.

Primăria Sectorului 3 face eforturi considerabile pentru ca lucrările să se desfășoare cât mai rapid și cât mai eficient, în așa fel încât să se reducă la maximum disconfortul creat atât rezidenților, cât și operatorilor economici din zonă”.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Primele restricții, impuse încă din martie

Primele restricții de circulație au fost instituite în la sfârșitul lunii martier, când traficul a fost închis pe un sens de circulație, iar mașinile au circulat pe o singură bandă dus și alta întors.

Ulterior, la începutul lunii iunie, mașinile au putut circula numai pe mijlocul bulevardului, pe câte o bandă pe sens.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

“Pentru demararea lucrărilor de execuție este necesară pentru început blocarea temporară a trei benzi de circulație (partea dreaptă) pe tronsonul precizat mai sus, urmând ca imediat după terminarea acestor lucrări să se închidă benzile de circulație de pe cealaltă parte de bulevard și transferarea circulației pe sensul închis inițial. Odată cu finalizarea acestor lucrări, circulația va putea fi reluată pe toate benzile de circulație”, inform,a în 29 martie, Primăria Sectorului 3.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Accesul auto în parcaj și ieșirea din acesta se vor realiza din ambele sensuri ale bd. Decebal prin intermediul a două rampe de acces principale, cu câte două sensuri fiecare (un sens de intrare și unul de ieșire).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.