CNADNR va monta din iunie parapete de beton pe 5 km din DN1

După ce Asociaţia “România fără Gropi” a cerut Poliţiei Rutiere să ia măsuri pentru a preîntâmpina accidentele rutiere de pe DN1 – zonă neagră din acest punct de vedere, 336 de morți și răniți fiind înregistrați într-un singur an -, CNADNR a anunțat că va amplasa parapete de beton pe acest drum important care străbate țara.

Concret, la mijlocul lunii iunie va începe montarea parapetelor rigide prefabricate din beton pe sectorul Pasaj Băneasa – Pasaj Otopeni, peste Centura București.

Compania Natională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale amintește că a semnat în 22 aprilie Acordul-cadru de furnizare având ca obiect “Achiziţia şi transportul parapetelor rigide prefabricate din beton” aferente drumurilor naţionale şi autostrăzilor.

“După semnarea acestui acord cadru, CNADNR a demarat formalitățile necesare emiterii către furnizor a primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton. Această comandă este necesară pentru montarea parapetelor pe 5 km de drum național, și anume pe DN 1, sectorul Pasaj Băneasa – Pasaj Otopeni, peste Centura București. Întregul contract este pentru 192 km de drumuri naționale aflate în administrarea companiei. Menționăm că CNADNR SA a început organizarea pentru începerea lucrărilor pregătitoare necesare instalării parapetelor rigide prefabricate din beton pentru separarea sensurilor de circulaţie pe sectoarele cu 4 benzi, pentru protejarea participanţilor la traficul rutier de a nu părăsi platforma drumului”, se precizează în comunicatul remis redacției.

Acordul-cadru semnat are o durată de 2 ani și o valoare totală de 51.808.593,45 lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat şi venituri proprii ale CNADNR.

Contractul a fost atribuit Asocierii KAMAROM PREFABRICATE DIN BETON SRL – DUNAPREF SA și va avea la baza contracte subsecvente anuale pentru toate Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) -București, Craiova, Brașov, Timișoara, Constanța, Iași și Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.