CNADNR va reface în regie proprie Lotul 3 Orăștie – Sibiu

La 7 luni de la demolarea porțiunii cu deficiențe din Lotul 3  al autostrăzii Orăștie – Sibiu, Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, anunță că cei 200 de metri, plus alți 300 pe care s-au descoperit fisuri vor fi refăcuți în regie proprie.

“În paralel cu expertiza tehnică demarată pentru întreg lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu în lungime de 22 km, ne apucăm de lucru să reconstruim porțiunea excavată și să remediem toate deficiențele cunoscute la această dată. Am hotărât să refacem acest sector în regie proprie tocmai pentru a scurta timpii de execuție, astfel încât acest tronson de autostradă să fie refăcut cât mai repede”, .

Totodată, el anunță înființarea grupului de lucru ”Unitatea de Implementare: Refacere Lot 3 Orăștie – Sibiu”.

Persoanele desemnate să facă parte din unitatea de implementare vor avea ca principală sarcină repunerea traficului pe sectorul de 22 km în condiții de siguranță. Din grupul de lucru fac parte specialiști în domenii precum construcție drumuri și poduri, proiectare, geologie, topometrie etc.

”Personalul necesar pentru realizarea obiectivului va fi asigurat de către Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri Cluj și Brașov. Acest colectiv de lucru (UIR) își va desfășura activitatea sub coordonarea Direcției de Implementare Proiecte Autostrăzi și Drumuri Expres din cadrul Direcției Generale de Implementare Proiecte de Infrastructură Rutieră – CNADNR SA Central”, se arată într-un comunicat al CNADNR transmis redacției.

”Vreau să aplicăm acestui proiect o tehnică de lucru prin asumarea responsabilităților. Am agrenat în Unitatea de Implementare specialiști care și-au asumat răspunderea de a finaliza acest tronson. În perioada imediat următoare aștept de la această echipă un program și un calendar al lucrărilor foarte clare și mai ales cu termene asumate. Această măsură de reziliere și finalizare a lucrărilor în regie proprie, abordată pentru prima dată de Companie, poate fi pusă în aplicare oricând pentru orice proiect care nu merge și unde constructorul dă dovadă de neseriozitate și întârzie proiectul nejustificat“, promite șeful CNADNR.

Trebuie amintit însă că au trecut 4 luni de când Cătălin Homor a preluat conducerea CNADNR iar lucrările nu au început încă. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, asigură că porțiunea demolată va fi refăcută și redeschisă circulației ”în august – septembrie”.

Fostul ministru Iulian Matache a recunoscut, pe picior de plecare, că CNADNR este vinovată de dezastrul de pe Lotul 3 al autostrăzii, care a fost și plătit.

Contractul cu firma italiană Salini Impregilo SpA a fost reziliat abia în 13 ianuarie anul acesta.

Întreaga poveste a dezastrului de pe Lotul 3 Orăștie-Sibiu, AICI.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.