CNAIR: Toți subcontractorii care lucrează pe șantiere sunt declarați

Antreprenorii sunt obligați să își declare subcontractorii care lucrează pe șantierele CNAIR, atât în perioada de evaluare a ofertelor, cât și în momentul semnării contractelor, conform legislației, transmite Compania Națională de Administrație a Infrastructurii Rutiere.

Conducerea CNAIR precizează că subcontractorii au posibilitatea să opteze la momentul depunerii ofertelor sau ulterior, la momentul semnării contractului, să fie plătiți direct de CNAIR pentru lucrările și serviciile efectuate.

„De asemenea, schimbarea sau suplimentarea Subcontractorilor trebuie anunțată și justificată de Antreprenori dar și acceptată de CNAIR. În caz contrar, antreprenorii riscă penalizări care pot merge până la rezilierea contractelor, potrivit legislației în vigoare, deoarece s-ar ajunge practic la situația în care lucrările să fie executate de firme care nu au participat la licitație și cărora nu li s-au evaluat capacitatea. În această situație, inclusiv CNAIR riscă sancțiuni și corecții financiare  care pot merge până la anularea finanțării din fonduri europene nerambursabile”, insistă conducerea CNAIR.

Totodată, CNAIR poate accepta ca antreprenorul să lucreze cu noi subcontractori doar în cazul în care aceștia execută lucrări existente în contract, la valorile deja stabilite, au experiența necesară, respectă  metodologiile de execuție și normele tehnice din caietul de sarcini, aplică soluțiile tehnice stabilite în contract și nu modifică oferta financiară a antreprenorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.