Cod Galben de ploi

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabilă din 30 mai, de la ora 12.00, până în dimineața de 3 iunie, în 37 de județe. Și în restul țării va fi, în aceeași perioadă, instabilitate atmosferică.

Concret, meteorologii anunță că din 30 mai, de la ora 10.00, până în 3 iunie, la ora 10.00, în majoritatea zonelor țării vor fi ploi torențiale, cu descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp. 

De asemenea, începând de joi, de la ora 12.00 și până în 30 iunie, la ora 03.00, 37 de județe se vor afla sub cod galben. În acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, Moldova, Transilvania, local în Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp. 

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov și Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.