Cod Roşu de intervenţie la un accident cu autobuz pe DN1 Centura de Vest Ploieşti: 5 morţi şi 28 de răniţi

Un autobuz cu 33 de muncitori a intrat cu viteză în spatele unui camion, provocând moartea a 5 persoane şi rănirea a altor 28, în această dimineaţă la ora 6.20, pe DN1 Centura de Vest a Ploieştiului, în dreptul localităţii Strejnic.

Impactul a fost atât de puternic încât partea din faţă a autobuzului s-a deformat ca o armonică iar un metru din bena autocamionului care transporta nisip a intrat în el.

Echipajele de descarcerare au tăiat plafonul superior al autobuzului pentru a ajunge la răniţi – oameni care făceau naveta la serviciu, dar şi elevi.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Prahova, Daniel Nivolae, dintre cei 26 de răniţi transportaţi la Spitalul Judeţean Prahova doi au politraumatisme grave.

Pentru salvarea victimelor au fost chemați de acasă medici chirurgi, radiologi, ortopezi, dar și personal auxiliar.

accident, smurd, 8

Printre răniţi sunt 4 minori, o fetiţă de 9 ani şi 3 adolescenţi cu vârste între 15 şi 17 ani.

Între persoanele decedate se află şi şoferul autobuzului, iar cea mai tânără victimă avea 19 ani.

Şoferul autobasculantei este rănit uşor, având doar câteva echimoze.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, autobuzul efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești şi a lovit din spate autobasculanta încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare.

accident smurd 3

Ipoteze privind cauzele accidentului sunt atât defecţiunea tehnică, dar şi neatenţia şoferului autobuzului, condiţiile de vizibilitate fiind bune.

ISU Prahova a pus la dispoziția familiilor victimelor două numere de telefon la care pot obține informații: 0244.515.933 și 0244.515.946.

Magda SEVERIN

Sursă foto: România TV, captură

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.