Comertul cu autovehicule s-a prabusit in ianuarie

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in ianuarie cu 19,9% fata de luna precedenta, ca serie bruta, si a crescut cu 2,6% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate , a anuntat, joi, Institutul National de Statistica.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta cu 0,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 4,0%.

Prabusirea cu aproape 20% a volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna ianuarie 2012 fata de luna precedenta a fost generata de scaderile inregistrate la comertul cu autovehicule (-30,5%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-26,5%) si activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (-16,7%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 3,1%.

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere cu 2,6%, in luna ianuarie 2012, comparativ cu luna precedenta.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna ianuarie 2012 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 14,0%, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-16,6%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-12,6%), de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-11,1%), de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-7,9%). Cresteri s-au inregistrat la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor 0,4%.

O scadere cu 8,5% s-a inregistrat si in volumul cifrei de afaceri in serviciile de piata prestate populatiei, fata de decembrie 2011, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.