Comma Oil: Sfaturi pentru reviziile din sezonul cald

Comma Oil, liderul britanic-brazilian în uleiuri de mașină şi substanţe chimice pentru întreținerea autovehiculelor și a vehiculelor comerciale, oferă sfaturi pentru întreținerea vehiculelor auto. Cum perioada reviziilor de primăvară este în plină desfăşurare, Comma informează atelierele auto că numeroase vehicule vor avea nevoie de mai multe operaţii de întreţinere pentru a face faţă solicitărilor din sezonul de vară.

Sistemele auto sunt supuse unor condiţii solicitante şi dificile în lunile de iarnă; prin urmare, este foarte important ca tehnicienii de service să verifice complet vehiculele, nu doar pentru a se asigura că problemele suferite în lunile de iarnă sunt rezolvate, ci şi pentru a oferi siguranţa şi eficienţa necesare în lunile de primăvară-vară, informează compania, într-un comunicat remis redacţiei.

Comma insistă asupra faptului că uleiul de motor, lichidul de frână şi lichidul de răcire necesită o atenţie deosebită, deoarece majoritatea penelor din timpul verii apar în urma supraîncălzirii motorului, dat fiind că vehiculele sunt expuse unor temperaturi ambiante mai mari şi transportă adesea încărcături mai grele în lunile de vară.

Dacă lichidul de răcire este utilizat dincolo de perioada de viață indicată, acesta va încerca să funcţioneze corespunzător şi va face motorul să se supraîncălzească, iar în timpul verii temperaturile ridicate şi greutatea transportată semnificativă, cresc riscurile la care este expus vehiculul și conducătorul auto. 

Comma recomandă reînnoirea lichidelor de răcire pe bază de silicat la fiecare 3 ani, indiferent de kilometraj, şi le reaminteşte tehnicienilor auto să nu omită intervalele de schimb ale lichidelor de răcire pe bază de OAT şi OAT silicat, care au o viaţă utilă mai lungă (5 ani). 

Nu doar lichidul de răcire contribuie la controlul temperaturii motorului, ci şi uleiul de motor are un rol esenţial în prevenirea supraîncălzirii acestuia. În jur de 30% din căldura creată prin aprindere şi frecare este preluată de lubrifiantul motorului.

Prin urmare, ar fi util ca tehnicienii să recomande schimbarea uleiului înainte de data planificată pentru revizie sau în cazul în care clientul intenţionează să plece în călătorii lungi. 

Comma subliniază şi importanţa unei verificări de calitate a lichidului de frână şi a înlocuirii acestuia dacă este cazul. Producătorii au convenit că lichidul de frână trebuie să fie schimbat la fiecare doi ani, indiferent de kilometraj sau de gradul de utilizare a vehiculului.

Pe lângă verificarea acestor lichide esenţiale, reviziile din acest anotimp sunt şi un semnal oportun că ar fi necesară „curăţenia de primăvară”. Pe lângă completarea lichidului de parbriz şi curăţarea completă a interiorului, multe vehicule pot necesităa curăţarea sistemului de aer condiţionat, prin care nu se asigură doar buna funcţionare a sistemului, ci se elimină şi ciupercile şi bacteriile care provoacă febra fânului şi alte reacţii alergice, acestea fiind o problemă mai ales primăvara şi vara.

Mike Bewsey, purtător de cuvânt al Comma afirmă: „Reviziile de primăvară sunt ocazia ideală pentru a verifica adecvat vehiculele – conducătorii auto sunt acum conştienţi de nevoia de a-şi pregăti maşinile de iarnă, însă probabil că nu iau în calcul solicitările diferite asupra vehiculelor din timpul verii. Prin urmare, tehnicienii au obligaţia de a-i educa pe conducătorii auto şi de a se asigura că au vehiculul pregătit pentru vară”. 

Pe lângă o gamă cuprinzătoare de lubrifianţi pentru vehicule, Comma oferă şi o gamă completă de produse îngrijire şi curăţare a maşinii, toate putând fi găsite la www.CommaOil.com.

Despre Comma

Comma furnizează o gamă cuprinzătoare de lubrifianţi, substanţe chimice şi produse de întreţinere de clasă mondială destinate vehiculelor de pasageri, vehiculelor comerciale uşoare şi pentru transport greu, iar acestea sunt distribuite în peste 40 pieţe din toată lumea, atât pentru mecanicii profesionişti cât şi pentru automobilişti.

Toate produsele Comma îndeplinesc cele mai înalte standarde internaţionale de siguranţă şi sunt supuse unor proceduri riguroase de testare şi control al calităţii în fiecare etapă a procesului de fabricaţie.

Comma a fost înfiinţată în 1965, ca fabrică privată de procesare a uleiului, devenind, în 2012, o divizie operaţională deţinută integral de Cosan S.A. din São Paulo, Brazilia. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.