Firma de gaz din Sighet, urmarita penal

Procurorii ICCJ au inceput urmarirea penala impotriva SC Berg Sistem Gaz SRL, firma care a executat lucrarea de introducere a sistemului de alimentare cu gaz in Sighetu Marmatiei, unde duminica s-au produs doua explozii in care au fost ranite grav 17 persoane. Societatea este invinuita de vatamare corporala din culpa si distrugere din culpa cu consecinte deosebit de grave, a anuntat, joi, procurorul general, Laura Codruta Kovesi, la bilantul activitatii pe 2011 a IGPR.

De asemenea, anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor companiei. Ancheta a fost preluata, miercuri, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma unei dispozitii a procurorului general, Laura Codruta Kovesi.

La randul sau, premierul Razvan-Mihai Ungureanu s-a aratat interesat de modul in care s-au acordat licentele pentru lucrari de gaze. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) va verifica daca Berg Sistem Gaz a derulat inspectiile periodice obligatorii la reteaua de gaze din localitate.

Amintim ca 17 persoane au fost ranite grav in urma a doua explozii produse intr-un club din centrul municipiului Sighetu Marmatiei. Prima explozie a avut loc duminica dimineata, in jurul orei 1.00, facand 7 victime, iar a doua s-a produs in jurul orei 10.00, cand 10 membri ai echipelor de interventie sosite la fata locului au suferit arsuri grave. Doua aeronave militare Spartan au transportat 15 dintre raniti la Bucuresti, acestia fiind internati la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri si Spitalul de Urgenta Floreasca.

Procurorii au cerut ANRE desemnarea de urgenta a doua echipe de specialisti apartinand altor firme decat celei care distribuia gaz metan in Sighet, care sa efectueze verificari ale retelei de gaz pentru depistarea si localizarea unor potentiale alte scurgeri de gaz. De miercuri au inceput verificarea sediilor institutiilor publice, urmand sa fie puricata toata reteaua, pe lungimea de 26 km.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.