Contract pentru supervizarea lucrărilor la Podul peste Dunăre la Brăila

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, în 14 ianuarie, contractul pentru Supervizarea Proiectării și Execuției Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Valoarea contractului este de peste 35 de milioane de lei, fără TVA.

Lungimea totală a investiției este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legatură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.

Podul suspendat peste Dunăre, structura principală din cadrul Proiectului, va avea o lungime de 1.974 metri și va fi pozitionat între km 4,5 si km 6,6 pe drumul principal Braila-Jijila, respectiv la km 166 pe fluviul Dunarea (kilometraj pe Dunare, masurat de la Sulina). 

Drumul principal Brăila – Jijila. Va avea o lungime de 19 km si va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.

Pe tronsonul cuprins între km 4,5 și km 6,7 (unde drumul traversează fluviul Dunărea), se vor construi doua viaducte de acces în lungime de cate 110 metri fiecare.

Traseul include o ramificație pe directia Sud, până la intersecția cu drumul existent Smârdan – Măcin (DN22).

Drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin.  Cu o lungime de  4,3 km, acesta va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens și va porni de la  km 8 al drumului principal (Brăila- Jijila), urmând a se intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin.

Contractul pentru proiectarea și execuția  Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila a fost semnat în data de 15 ianuarie 2018, între CNAIR și Asocierea Astaldi S.p.A. – IHI Infrastructure Systems CO. LTDla o valoare de aproape 2 miliarde de lei, fără TVA.

Podul suspendat peste Dunăre este cuprins în Master Planul General de Transport al României si face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investitii Teritoriale Integrate), finanțabile din POIM 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 “Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient“.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.