Contract pentru tronsonul Gilău – Mihăieşti din Autostrada Transilvania

La un an și două luni de la lansarea licitației pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 3A2 Sector 3A: Cluj Vest (Gilău) – Mihăieşti din Autostrada Transilvania, CNADNR a semnat astăzi contractul cu Asocierea IMPRESA COSTRUZIONI GIUSEPPE MALTAURO SpA – S.C. VIAPONTE ROM SRL.

Contractul are valoarea de 446.127.400,01  lei, fără TVA, și va fi plătit cu bani de la bugetul de stat.

Lucrările de proiectare vor dura 6 luni, astfel că se vor încheia în iarnă. Durata de execuţie este de 12 luni, dar cum șantierul nu poate începe în iarnă, lucrările vor începe cel mai devreme în luna aprilie 2017 și vor fi gata în primăvara lui 2018.

“Întregul sector de Autostradă 3A2, având lungimea de 16,8 km, se desfăşoară pe teritoriul administrativ al judeţului Cluj. Traseul autostrăzii porneşte din zona Nodului Nădăşelu, de la km 8+700 şi asigura conexiunea la km 25+500 cu sectorul 3B Mihăieşti – Suplacu de Barcau. La km 17+800 este prevazută execuția a cate o parcare de scurta durata pe fiecare parte a autostrazii”, precizează CNADNR.

“Autostrada Braşov – Tg. Mureş – Cluj – Oradea face parte din strategia CNADNR S.A. de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi îmbunătăţire a circulaţiei pe drumurile publice. Este un proiect la început de drum şi sperăm şi mizăm pe seriozitatea antreprenorului, nivelul de aşteptare este foarte mare, solicităm să dea dovadă de responsabilitate pentru respectarea clauzelor contractuale şi a termenelor stabilite în vederea finalizării proiectului” a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.