Contract semnat pentru pasajul Berceni

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) SA a semnat în 6 martie, cu Asocierea Trameco SA – Vahostav SK AS – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends SRL, contractul pentru proiectarea și execuția nodului rutier de pe Centura de sud București – DJ 401 (pasajul Berceni).

Investiția, care va costa circa 146 milioane lei (30,5 milioane de euro), fără TVA, prevede amenajarea unui sens giratoriu suspendat și lărgirea actualei centuri pe o mică porțiune, între km 33 – km 35,600.

Proiectul este similar girației suspendate de la Oltenița și pasajului Domnești, ce vor fi realizate tot pe Centura Capitalei. 

“Acest proiect este parte componentă a lărgirii la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului Bucuresti Sud, între A2 km 23,6 și A1 km 55,5”, precizează CNAIR. Astfel, la intersecția  cu DJ 401 spre satul Berceni, Centura de sud a Capitalei va trece la nivel, iar pe deasupra va fi construit un sens giratoriu suspendat.

Sursa de finantare: fonduri europene nerambursabile. Licitația a fost lanată în anul 2017.

Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zonă. În ceea ce privește desfășurarea investiței pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcția București și aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcția Berceni.

Durata de realizare a investiției este de 30 luni, din care 6 luni pentru proiectare. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de câștigătorul licitației este de 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.