Control în zonele de parcare din Germania: Unul din cinci șoferi de camion, cu alcool în sânge

Ofițerii de poliție germani au decis intensificarea controalelor la final de week-end, în Germania, în zonele de parcare, ținând cont că una dintre cauzele care generează accidente grave este continuarea curselor sub influența alcoolului după perioada de odihnă. Rezultatele consemnate duminică, 10 februarie, au fost cel puțin îngrijorătoare, conform unui comunicat TISPOL.

sursa: TISPOL

Concret, au fost verificați 328 de șoferi de camioane, iar 68 dintre ei aveau alcool în sânge. În cazul a 48, s-a luat decizia de interdicție a condusului. Pentru 19 conducători auto profesioniști, concentrația de alcool înregistrată era între 0,5 și 1,09‰, pentru 25 concentrația de alcool depășea 1,1‰, iar cea mai mare valoare identificată a fost de 2,34‰.

„Acțiunea s-a desfășurat în contextul în care șoferii de camioane se află, adesea, sub influența alcoolului, la sfârșitul perioadei de odihnă prescrise la sfârșit de săptămână. Este motivul pentru care poliția germană a decis să efectueze controale înainte ca șoferii de camioane să părăsească zona, în ziua de luni”, se arată în comunicatul TISPOL.

Ca un pas următor, tot mai mulți șoferi de camioane aflați la volan vor fi verificați.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.