CORONAVIRUS: Bode a discutat cu patronatele din transporturile rutiere măsuri de sprijin

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a întâlnit, în 11 martie, cu reprezentanții patronatelor reprezentative din domeniul transportului rutier de persoane și marfă, în contextul crizei generate de noul coronavirus.

În cadrul discuțiilor, care au avut la sediul ministerului, partenerii sociali au prezentat problemele cu care se confruntă operatorii de transport, probleme care vizează atât situația angajatorilor, cât și a angajaților acestora.

Ministrul Lucian Bode „a apreciat implicarea și măsurile care au fost deja implementate de către majoritatea operatorilor de transport rutier  precum și faptul că la fiecare dintre problemele care apar în activitate aceștia au prezentat și soluțiile posibile ce pot fi aplicate”, se arată în comunicatul transmis redacției.

„Această industrie reprezintă sângele economiei naționale deoarece dacă transportul de marfă este blocat întreaga populație a țării nu poate fi aprovizionată cu tot ceea ce îi este necesar. Tot așa dacă transportul rutier de persoane nu este sprijinit ne vom afla în situația în care multe companii își vor închide activitatea cu toate consecințele ce decurg de aici. Văd că și în aceste momente când veștile nu tocmai bune se succed de la oră la oră dați dovadă de mult profesionalism. Ne-am întâlnit astăzi, aici, la sediul Ministerului pentru că problemele pe  care dumneavoastră mi le-ați semnalat și dacă au o acoperire legală, le putem rezolva. De aceea toate propunerile dumneavoastră fie că vizează măsuri ce pot fi abordate din perspectiva Uniunii Europene sau cele de natură fiscală, demonstrează că aveți toată determinarea care este necesară ca să putem trece de toate neajunsurile cu  care ne confruntăm în această perioadă”, a spus ministrul Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.