COVID-19: Reguli noi pentru șoferii de TIR sosiți din zona galbenă/roșie

Șoferii mijloacelor de transport rutier cu masă de peste 3,5 t, precum și cei care fac aprovizionarea fermelor sau obiectivelor din industria alimentară, sunt exceptați de la impunerea regulilor de autoizolare/carantină, în funcție de zonele din care sosesc (galbenă/roșie), la momentul intrării în țară, informează, în 14 martie, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Decizia a fost luată în după-amiaza de 14 martie, când numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 102 în România, astfel că autoritățile au trecut la scenariul 3 din lupta împotriva acestei maladii.

Iată și celelalte precizări ale Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență:

“La momentul intrării în țară, personalul medical chestionează toți șoferii pentru a află dacă aceștia prezintă simptome. În cazul în care prezintă simptome, este anunțat serviciul 112 în vederea transportului la spital în vederea evaluării și testării. În cazul în care nu manifestă simptome, personalul din frontieră consiliază șoferul asupra comportamentului de urmat în cazul apariției oricărui simptom; șoferului i se va recomandă să evite, pe cât posibil, contactul cu familia sau alte persoane

În cazul în care șoferul este contact apropiat cu un caz confirmat, el nu va fi exceptat de la regulile de autoizolare”.

Vă invităm să citiți și…

Reguli noi privind accesul camioanelor pe teritoriul Ungariei

Iohannis decretează stare de urgență

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că decretează starea de urgență, începând din 16 martie – ceea ce înseamnă că șeful statului preia atribuțiile de prim-ministru.

„Am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare. Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În același fel, această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a declarat Iohannis, imediat după învestirea noului Guvern Orban, votat în procedură de urgență în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.