Cum scapi de amenda pentru rovinietă în doar câteva minute

Sute de mii de şoferi circulă anual fără rovinietă, aşa că sunt amendaţi după ce sunt surprinşi de camerele video fixe şi mobile ale CNADNR. Având în vedere acest număr impresionant de contravenienţi, site-ul Amenda-online.ro a lansat recent serviciul de încasare a amenzii pentru rovinietă.

Acum, poţi achita acest debit către stat foarte simplu şi rapid, în numai câteva minute. Astfel, eviţi alergătura la unităţile Trezoreriei, cozile de la ghişee şi birocraţia specifică instituţiilor statului.

Conducătorii auto care primesc amenda pentru rovinietă prin poştă trebuie să ştie că procesul verbal de constatare a contravenţiei trebuie să conţină semnătura olografă a agentului; altfel, documentrul este considerat invalid. În acest caz, dacă şoferul merge în instanţă să conteste amenda pentru rovinietă, va avea câştig de cauză, deoarece semnăturile electronice sunt destinate comunicărilor făcute tot pe cale electronică.

Un alt motiv invocat de şoferi pentru anularea amenzilor de circulaţie ilegală pe drumurile naţionale fără rovinietă este necomunicarea proceselor verbale în termenul legal de două luni de la constatarea contravenţiei. Şi instrăinarea autovehiculelor prin contract de vânzare-cumpărare sau contract de leasing a constituit de-a lungul timpului un motiv întemeiat pentru ca instanţa să dea câştig de cauză conducătorilor auto care au primit amenzi pentru rovinietă.

Mulţi şoferi care au contestat în justiţie aceste amenzi de circulaţie au reclamat faptul că sistemul de verificare a rovinietei folosit de CNADNR nu este omologat metrologic. Deşi CNADNR a explicat că sistemul de recunoaştere a numărului de înmatriculare, precum şi GPS-urile care certifică momentul în care maşina a fost fotografiată şi poziţia acestei nu se supun controlului metrologic legal, unii conducători auto au reuşit să convingă judecatorii să le anuleze amenzile pentru rovinietă.

Pentru a contesta în instanţă un proces-verbal pentru amendă rovinietă trebuie să demarezi acţiunea în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia şi să plăteşti o taxă judiciară de timbru de 20 de lei la CEC sau Primărie. În cazul în care câştigi procesul, îţi recuperezi amenda pentru lipsa rovinietei, pe care o plateşti cel mai bine online, pentru a te încadra în cele 48 de ore în care poţi achita doar jumătate din sumă. Aceste amenzi de circulaţie sunt cuprinse între 250 şi 4.500 de lei, în funcţie de tipul autovehiculului şi de gravitatea infracţiunii şi se pot plăti foarte eficient chiar din faţa calculatorului sau a telefonului mobil, prin intermediul Amenda-online.ro.

Acest serviciu este gratuit şi autorizat de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale. În plus, tranzacţia este 100% sigură, deoarece procesatorul plăţii, MobilPay, este autorizat de Visa şi MasterCard şi foloseşte un protocol SSL de securizare a transmiterii datelor. Tot ce ai de făcut este să intri pe site-ul Amenda-online.ro, să completezi formularul de pe prima pagină şi să achiţi amenda pentru rovinietă prin intermediul cardului bancar. Apoi, în maxim 5 minute, vei primi confirmarea de plată pe e-mail. Nimic mai simplu şi mai rapid!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.