Dăncilă renunță la nominalizarea lui Drăghici la șefia Transporturilor

Premierul Viorica Dăncilă l-a înștiințat în 18 februarie pe președintele Klaus Iohannis, într-o scrisoare, că renunță la nominalizarea lui Mircea Drăghici pentru funcția de ministru al Transporturilor și a Olguței Vasilescu pentru cea de vicepremier, ministru al Dezvoltării.

Președintele Iohannis a refuzat de trei ori numirea celor doi în aceste funcții. Pe Olguța Vasilescu a respins-o pentru 4 ori, prima dată pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Noi propuneri pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării vor fi stabilite în 19 februarie, la ședința Comitetul Executiv Națiopnal (CExN) al PSD.

Olguța Vasilescu a anunțat în 13 februarie că renunță la candidatură. Același lucru l-a făcut Mircea Drăghici, în 17 februarie, pe Facebook: “Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă şi perseverenţă, dar şi cu sacrificii. Am fost dintotdeauna şi voi rămâne un om de echipă şi vreau să mulţumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere şi susţinere. Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiţii şi cu o strategie coerentă şi sustenabilă şi pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziţia colegilor sprijinul şi experienţa, indiferent de poziţia sau funcţia în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor şi a ţării, unde nicio miză personală nu îşi are locul”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.