Debut excelent de sezon pentru Adrian Răspopa

Asa cum a declarat înainte de startul programat la Braşov în Tess Rally Romtelecom, Adrian Răspopa a început în forţă noul sezon al Campionatului Naţional de Raliuri, obţinând o victorie categorică la clasa 5 şi în clasamentul rezervat automobilelor cu 2 Roţi Motrice. Pilotul Gazprom Petrol Stations a reuşit să câştige 8 din cele 11 probe speciale desfăşurate în prima etapă,îindeplinindu-şi toate obiectivele şi prin poziţionarea pe locul 7 în clasamentul general.

Chiar daca principalul oponent din sezonul trecut al lui Adrian Raspopa a ales sa nu mai participe la editia din acest an a Campionatului National de Raliuri, duelul la 2 Roti Motrice avea sa fie animat de inscrierea a doi tineri piloti cu rezultate excelente in anii trecuti la clasele inferioare, Florin Tincescu si Raul Badiu, dar si a fostului campion national absolut Valentin Porcisteanu.

„Am luat startul extrem de optimist la Brasov, intrucat acesta este al doilea raliu de casa pentru mine. Aici am facut facultatea, aici am prins microbul curselor si tot aici am debutat in raliuri. M-am bucurat foarte mult de prezenta noilor piloti de la 2 Roti Motrice, dar si pentru ca am beneficiat de un raliu autentic de asfalt, in conditii bune, si am putut sa mergem de la inceput pana la sfarsit cu pneuri slick”, a spus Adrian Raspopa, fericit la incheierea Tess Rally Romtelecom.

Etapa inaugurala a sezonului 2014 din Campionatul National de Raliuri este cea mai importanta din punct de vedere al punctajului in acest an, gratie unui coeficient marit de 1,2. Pe langa cele trei probe de noapte si cei aproximativ 140 km de speciale, Tess Rally Romtelecom si-a mai surprins participantii la editia din acest an prin vremea neasteptat de calduroasa dar si prin locatia deosebita a startului festiv si a ceremoniei de premiere, ambele organizate in Piata Sfatului din Brasov.

„Pe primele doua probe de vineri nu am avut cel mai bun setup pentru o configuratie de probe cu viraje foarte stranse, insa am remediat acest lucru in primul parc de service, cu ajutorul lui Tapio Laukkanen si a echipei de asistenta tehnica de la Pro Motor Ramnicu Valcea. Am avut o evolutie buna pe cele trei speciale de noapte si am reusit sa terminam prima zi in fotoliul de lider”, a rememorat Adi Raspopa desfasurarea primei etape de raliuri din acest sezon.

„Strategia pentru a doua zi a fost una evidenta, am ales sa nu riscam pe probele scurte si sa fortam pe cele doua parcurgeri ale probei regina Cheia, in lungime de peste 27 km. Practic, aici am reusit sa transam victoria cu un avans de peste un minut in fata lui Valentin Porcisteanu”, a adaugat Adi Raspopa.

Datorita noii sale pasiuni pentru competitiile de semi-maraton, Catalin Grigoriu, copilotul obisnuit al lui Adrian Raspopa, a fost nevoit sa lipseasca de la prima etapa, el intorcandu-se in Romania la jumatatea saptamanii trecute. Cei doi se vor reuni la urmatoarea etapa, Raliul Aradului.

„Ma bucur ca am reusit o victorie chiar din prima etapa alaturi de noul nostru partener, Gazprom Petrol Stations, mai ales ca am reusit sa-l pozitionam exact acolo unde-i este locul. M-am inteles foarte bine cu Cosmin Diacu, copilotul meu de la Brasov si vreau sa apreciez organizarea net superioara de la aceasta etapa fata de editiile anterioare”, a precizat Adi Raspopa.

Echipajul Adrian Raspopa/Catalin Grigoriu este sustinut in sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri de partenerii principali Gazprom Petrol Stations, Popasul Trebes, Comfert, Dedeman, Pambac, Simba si partenerii tehnici Omniasig, Sky Wellness, Mere de Itesti si GoPro. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.