Dosarul “Diaspora”, îngropat de Senat cu ajutorul DNA

titus_corlateanNimeni nu va răspunde pentru umilirea românilor din diaspora la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014: Senatul a respins în această seară, cu 26 voturi ”pentru” şi 92 ”împotrivă”, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale a fostului ministru de Externe, Titus Corlăţean.

Senatorul PSD a fost, astfel, exonerat de orice vină în dosarul “Diaspora”, fără să fi ajuns în fața judecătorilor sau să fi dat măcar vreo declarație în fața procurorilor.

Ancheta a fost oficial închisă.

Dosarul „Diaspora” a fost trimis de Parchetul General la DNA, pentru continuarea cercetărilor, în 4 decembrie 2014, însă DNA a cerut încuviințarea începerii urmăririi penale a lui Corlățean abia în 16 mai anul acesta.

Dosarul are acum 19 volume iar procurorilor anticorupție le-au trebuit aproape doi ani să strângă probele evidente.

Parchetul afirma că în acest dosar a fost începută urmărirea penală pe 18 noiembrie 2014, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, neglijența în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale la primul tur de scrutin, din 2 noiembrie.

În 16 mai anul acesta, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, preciza că există suspiciunea rezonabilă că Titus Corlățean a comis infracțiunile de:

– abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul

– împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.