Drumul european E85 (DN2), blocat la Mihăilești: Un TIR încărcat cu butelii a luat foc

După inundațiile de săptămâna trecută, drumul european E85 (DN2) este din nou blocat, de data aceasta la Mihăilești, după ce un TIR încărcat cu butelii a luat foc iar câteva dintre ele au explodat, vineri dimineață în jurul orei 10.30.

Circulația rutieră este întreruptă între orașele Urziceni și Buzău.

Rute ocolitoare:

  • DN 2 Buzău – DN 1B Ploiești – DN 1 București (Tur- retur);
  • DN 2 Buzău – DN 1B Albești – DN 1D – Urziceni – DN 2 Urziceni – București.

UPDATE 2: Circulația rutieră a fost redeschisă începând cu ora 17.30, informează CNADNR.

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a sesizat din oficiu și a deschis dosar penal pentru infracțiunile de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) și neluarea măsurilor de securitate (art. 349 din Codul penal).

Doi procurori efectuează cercetări la locul faptei, urmând a fi audiat atât șoferul TIR-ului, cât și administratorul firmei.

ISU Buzău a intervenit cu 6 autospeciale și au izolat zona. Oamenii au fost evacuaţi pe o rază de 500 de metri iar pompierii nu se apropie de locul incendiului deoarece este prea periculos. Se acționează de la distanță, cu tunuri de apă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, a declarat la Digi24 că autospecialele pompierilor s-au apropiat de zona de manifestare a incendiului dar s-au retras atunci când buteliile au început să explodeze.

„Acum nu mai e pericol, se încearcă răcirea recipientelor care nu au explodat. Acționăm cu tunuri de apă”, a precizat el.

Nu există victime, şoferul TIR-ului reușind să se salveze la timp.

Din primele informații, incendiul a pornit de la roți, în partea din spate a autocamionului, şi s-a extins rapid. (M.S.)

Foto: Arhivă 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.