Elicopterele MAI, ambulantele localitatilor izolate de nameti

Elicopterele Ministerului Administratiei si Internelor au reusit sa-i transporte miercuri, la spitale din Bucuresti, Buzau, Focsani, Iasi si Tulcea, pe cei 52 de pacienti ce asteptau inca de marti seara sa fie luati din diferite localitati izolate de zapezi, dar interventia esuase din cauza viscolului ce nu a permis aterizarea. Totodata, 4.394 de angajati ai MAI au efectuat, cu 1.658 de autospeciale, 22 de misiuni de salvare in 37 de localitati din judetele Buzau, Constanta, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Valcea, Vrancea, Teleorman si Tulcea.

Un elicopter a fost trimis de la Iasi, pentru a prelua mai multe gravide, persoane care au nevoie de dializa, bolnavi cu afectiuni respiratorii, dar si un copil cu simptome de apendicita. Intr-o alta misiune a fost preluata gravida de la Vintileasca, femeia avand o sarcina cu probleme si travaliu de trei zile.

Si la Buzau au fost salvate, miercuri, mai multe persoane cu probleme medicale. Astfel, au fost transportati cu elicopterul din zone izolate un bebelus de un an si doua luni cu mama lui din localitatea Cilibia, copilul avand probleme respiratorii, un diabetic din Bragareasa si o persoana cu o criza hipertensiva din Calarasti

De asemenea, a fost transportat cu elicopterul un cioban batran, izolat de trei zile in nameti, in localitatea Padina, care nu are probleme medicale, insa este in stare de soc pentru ca nu se mai astepta sa fie salvat din zona izolata.

Alte misiuni au avut ca scop transportarea la spitale a unei gravide din Draguseni, judetul Galati si a unui copil lovit de tren in Videle, judetul Teleorman.

Ministrul demisionar Traian Igas a precizat ca la interventiile de miercuri au participat 4.394 de angajati ai MAI cu 1.658 de autospeciale, iar in caz de nevoie sunt pregatite 8.755 de cadre cu 721 de mijloace de interventie.

La initiativa Ministerului Administratiei si Internelor, in sedinta de Guvern a fost aprobata suplimentarea, de la rezerva de stat, a unor cantitati de motorina, alimente si apa minerala in valoare de 2,5 miliarde lei pentru a fi repartizate celor 4 judete cel mai grav afectate de urmarile fenomenelor meteo – Braila, Buzau, Calarasi si Vrancea.

Predoiu: Sunt inca localitati izolate

Premierul interimar, Catalin Predoiu, a cerut autoritatilor locale sa ramana in continuare mobilizate, avand in vedere ca fenomenele meteorologice nefavorabile pot reveni. Predoiu a spus ca sunt inca localitati izolate, afectate de intreruperea energiei electrice, precum si zone unde stratul de zapada depaseste un metru. El a subliniat ca strategia de inchidere a drumurilor pe perioada viscolului a functionat si ca acum este mult mai simplu sa fie deszapezite.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.