Evitarea carantinării șoferilor – acum sunt bune și testele

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis Hotărârea nr. 77 din 30.09.2021 prin care șoferii profesioniști sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Iată articolul:
„(3) Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional.”

Este un pas înainte, însă au apărut deja opinii din piață care consideră că această măsură nu este suficientă pentru a evita criza majoră legată de lipsa șoferilor, amplificată de carantinare.

Iar găsirea modalităților practice de efectuare a testelor de către șoferii aflați în cursă nu reprezintă o problemă minoră.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.