Focus Atelier, la final

Luna-maraton  de workshop-uri şi dezbateri organizate de tânăra asociație RECIPROCA, sub denumirea „Focus Atelier”, s-a încheiat în 31 matie, cu ultima dezbatere,  „Teatrul Oprimaților și impactul practicilor teatrale în comunitate”, susținută la Fabrica de Pensule.

Iată bilanțul:

– peste 65 de tineri între 20 și 35 de ani de ani au participat gratuit la ateliere;

– peste 100 de persoane au luat parte la dezbaterile organizate după încheierea fiecărui atelier;

– peste 100 de persoane au participat la evenimentele inserate în programul din acest an.

Pe întreaga durată a lunii martie au avut loc 5 ateliere, 4 dezbateri și 3 evenimente în diferite spații din Cluj Napoca, organizatorii încercând să marcheze încă o dată colaborările dintre spațiile independente din Cluj dar și parteneriatul cu primăria și instituțiile de învățământ.

Astfel, Fabrica de Pensule, Reactor de creație și experiment, La Terenuri – Mănăștur,  Bastionul Croitorilor și Clădirea Roșie UAD au însemnat, pentru o lună întreagă, puncte-cheie pe harta Clujului, de real interes pentru participanții de la ateliere și de la dezbateri.

Șapte artiști din România și din străinătate au susținut ateliere ca „Video social: implicare civică, activism, metode alternative de discurs în filmul documentar” (coordonator Vlad Petri), „Prezență pe domeniul public”( coordonator Monotremu), „Tehnici și medode abordate în teatrul politic” (coordonator David Schwartz), „The Alternative Actors Workshop Series” (Teatru Forum, Deconstrucția Identității, Teatru Sport- coordonatori George Wielgus, Kurt Murray și Iulia Benze de la Reboot the Roots – UK.

Tinerii partipicipanți au fost studenți sau masteranzi din Cluj sau din alte orașe și profesioniști din varii domenii. Punctele comune dintre toți cei implicați în Focus Atelier (fie ca participant, fie ca organizator, fie ca trainer) au fost domeniile de interes în care aceștia studiază sau  lucrează: sociologie, antropologie, jurnalism, litere, arte vizuale, fotografie, actorie, regie de teatru și film, teatrologie, arhitectură, arheologie, pictură, design. Au fost însă și câteva excepții, din domenii  ca medicina sau programarea.

RECIPROCA anunță o nouă ediție a Focus Atelier, în 2016, în aceeași perioadă.

Detalii, la https://focusatelier.wordpress.com/. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.