Focus Atelier, ultimele 10 zile

Focus Atelier, maratonul de ateliere și dezbateri ce chestionează dinamica artă-societate prin practică și dialog, a intrat în ultimele 10 zile.

Vineri, 20 martie, va fi o zi plină. Odată cu finalizarea  atelierului de teatru politic, se lansează de dimineață de la 10:00, la Fabrica de Pensule atelierele Reboot the Roots: The Alternative Actors Workshop Series (Teatru Forum, Deconstrucția Identității, Teatru Sport), ateliere coordonate de George Wielgus, Kurt Murray și Iulia Benze.

La prânz la ora 16:00, Reciproca are o dezbatere moderată de Corina Bucea la Reactor de creație și experiment. Dezbaterea pe tema artei politice survine atelierului „Tehnici și medode abordate în teatrul politic” coordonat de David Schwart. Tot atunci va fi prezentată și Gazeta de Artă Politică.

La ora 19:00, la invitația Reactor-ului, publicul clujean este așteptat la spectacolul „Capete înfierbântate” cu Alexandru Potocean, text Mihaela Michailov, regia David Schwartz. Spectacolul echipei de la București este unul din cele pe care le putem vedea în spațiul de pe Petofi Sandor nr. 4 în weekend-ul aniversar din cadrul REACTIVAREA.

Ce se mai întâmplă până la sfârșitul lunii:

20 martie, ora 16:00, REACTOR de creație și experiment

Dezbatere: Arta politică și prezentarea Gazetei de Artă Politică

„Capete înfierbântate” cu Alexandru Potocean, text Mihaela Michailov, regia David Schwartz (spectacol invitat de Reactor în cadrul REACTIVAREA)

28 martie, ora 17:00 – La Terenuri (Spațiu Comun Mănăștur) – acces gratuit

Remember doctor Bubble: The Bubble Magician – spectacol interactiv pentru copii, în aer liber

30 martie, ora 20:00 – REACTOR de creație și experiment – acces liber

Total Shambles – Prezentare de carte, performance și Q&A susținute de George Wielgus

31 martie, ora 19:00, Fabrica de Pensule

Dezbatere: Teatrul Oprimaților și impactul practicilor teatrale în comunitate

Focus Atelier își propune, prin aceste întâlniri, să participe la dezvoltarea profesională a tinerilor care studiază în aceste domenii, să îmbunătăţească experienţa artiştilor ce deja exploatează astfel de ramuri şi să extindem circuitul artist producător – public consumator, adăugând un element pe care o parte din aceste practici artistice îl revendică, anume pe cel de public creator, public artist, spect-actor.

Focus Atelier e un demers spre democratizarea artei care vizează aducerea practicii artistice la dispoziţia oricărui cetăţean interesat.

Parteneri: British Council, Fondul ONG, EEA GRANTS, Federația Share, Institutul Cultural Român, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Turnul Croitorilor, Fabrica de Pensule, REACTOR de creație și experiment, GroundFloor Group, Colectiv A, La Terenuri (Spațiu Comun Mănăștur), Universitatea Babeș-Bolyai, Univeristatea de Arte și Design, Facultatea de Teatru și Televiziune, Reboot The Roots, Creștem Idei, B4FILM, SERVUS! Cluj-Napoca, Tramvay Caffe Bistro, Daily Shot.

Parteneri media: Radio România Cluj, Transilvania Reporter, Slicker.ro, Eliberart, cluj.info, ArtAct Magazine.

RECIPROCA este un ONG cultural înființat în 2014 care are ca scop dezvoltarea climatului cultural și creșterea responsabilității sociale prin stimularea și dezvoltarea mijloacelor de educație non-formală pentru tineri; producerea de spectacole și materiale audio-vizuale; contribuția la dezvoltarea numărului consumatorilor de cultură; susținerea implicării tinerilor în activități socio-culturale; promovarea identității culturale locale și poziționarea acesteia în contextul european și internațional. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.