Ford B-Max, de la Geneva via Romania. Noutati de la Salonul Auto

Ford a lansat, marti, la Salonul Auto de la Geneva, modelul B-Max, produs exclusiv la fabrica de la Craiova, urmand ca doua masini de acest fel sa fie prezentate si in Romania, pe 22 martie, data de la care va incepe prelurea comenzilor. B-Max va ajunge in showroom-urile din tara noastra in iulie, insa comenzile vor fi onorate incepand cu luna septembrie, a anuntat Henrik Nenzen, presedintele Companiei Nationale Ford.

“B-Max va ajunge la sfarsitul lui iulie-august la distribuitori, iar livrarile efective vor incepe din septembrie”, a precizat Nenzen.

El a mai spus ca dealerii romani isi vor adapta showroom-urile pentru prezentarea noului moldel, amenajand spatii generoase pentru acest automobil. Oficialul Ford a adaugat ca peste 95% din productia B-Max va fi destinata pietelor externe.

Nenzen promitea in ianuarie ca B-Max va avea in Romania un pret special, mai mic decat cel din tarile unde va fi exportat.

Conceptul modelului B-Max a fost prezentat in luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar in iunie a inceput fabricarea la Ford Craiova a primelor prototipuri.

Pe portile uzinei din Craiova au iesit din aprilie 2010 pana in octombrie anul trecut 17.105 autoutilitare Transit Connect. In toamna lui 2011, productia utilitarei a fost mutata la fabrica Ford din Valencia, pentru a face loc noului B-Max si unui al doilea model de clasa B, care va intra in productie cel mai probabil din 2013.

Noutati de la Geneva

La Salonul Auto de la Geneva vor fi si alte nouatati:

– Audi va prezenta noul A3;

– Mercedes-Benz va dezvalui o noua versiune a modelului A-Class;

– Volvo va prezenta modelul V40;

– Peugeot, aliat recent cu liderul mondial General Motors, va dezvalui noul model 208, mai scurt si mai usor decat predecesorul;

– Fiat va dezvalui noul 500L, automobil ce va fi produs la uzina dinKragujevac,Serbia, si ar urma sa fie introdus pe piata din Europa la finele lui 2012;

– Opel va introduce noul SUV compact, denumit Mokka.

Masina anului 2012 in Europa: Chevrolet Volt/Opel-Vauxhall Ampera

Luni seara, la debutul Salonului Auto de la Geneva, juriul Car of the Year, format din 59 de membri din 23 de state europene, a desemnat modelele Chevrolet Volt/Opel-Vauxhall Ampera drept masina anului 2012 in Europa.  Volt si Ampera au candidat in comun la premiu, fiind similare din punct de vedere tehnic, cu unele diferente de design.

Urmatoarele doua pozitii in clasament sunt Volkswagen Up si Ford Focus.

Premiul survine insa pentru GM la numai 3 zile dupa ce concernul american a anuntat ca suspenda temporar productia Volt, din cauza vanzarilor scazute.

Pentru anul trecut, GM estima vanzari de 10.000 de modele Volt insa a reusit sa vanda numai 7.600 de unitati. Grupul american a renuntat recent la tinta de 45.000 de unitati pentru acest an, dupa ce a livrat in ianuarie si februarie putin peste 1.600 de modele Volt.

Cu toate acestea, Volt s-a vandut mai bine decat celelalte automobile electrice pe piata americana, noteaza Forbes. Modelul electric al General Motors a mai castigat in 2011 titlul de “Masina anului in America de Nord” si “Masina ecologica a anului”.(M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.