Fost director din Ministerul Justiţiei, urmărit penal în dosarul lui Fenechiu

dna3La puțin timp după ce procurorii anticorupție au început urmărirea penală împotriva lui Relu Fenechiu pentru trafic de influență și spălare de bani, a căzut și capul complicelui său.

Este vorba despre Ion Krech, fostul șef al Direcţiei Tehnologia Informaţiei din Ministerul Justiţiei, urmărit penal și el, pentru luare de mită.

“În perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei din cadrul Ministerului de Justiţie, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister şi membru în comisia de licitaţie, a pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei firme de software, în trei tranşe, suma totală de 239.000 euro. Aceşti bani au fost pretinşi şi primiţi pentru ca suspectul Krech Ion să sprijine această firmă în câştigarea licitaţiei pentru atribuirea şi derularea unui proiect derulat de Ministerul Justiţiei, în valoare de 14.700.000 lei fără TVA”, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii DNA susţin că, înainte cu câteva luni de publicarea oficială, prin intermediul aceluiaşi intermediar, Krech a remis reprezentanţilor firmei de software caietul de sarcini ce urma să fie publicat de Ministerul Justiţiei. De asemenea, el a mai conceput şi redactat împreună cu reprezentanţii firmei respective documentele aferente licitaţiei, inserând în cuprinsul lor cerinţe menite a-i favoriza pe aceştia din urmă.

“În schimbul banilor pretinşi şi primiţi, suspectul Krech Ion a asigurat şi buna derulare a contractului, a susţinut şi a fundamentat note interne, a semnat fişe de acceptanţă, acte adiţionale şi a ajutat la deblocarea plăţilor, atunci când au intervenit astfel de probleme”, se mai arată în documentul citat.

În acelaşi dosar, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, este acuzat că a primit, între 2012-2014, suma de 620.000 euro de la o firmă de software, respectiv un procentaj de 15% valoarea a două contracte promovate de Ministerul Justiţiei

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.