Fundaţia UPS transportă ajutoarele ONU destinate refugiaţilor sirieni

Fundația UPS, ramura filantropică a UPS® (NYSE:UPS) lucrează cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (ICNUR) și Programul Alimentar Mondial (PAM) pentru a oferi transporturi cu ajutoare, esențiale pentru mii de refugiați din Grecia și de la frontiera fostei Republici Iugoslave a Macedoniei.

Transporturile aeriene constând în 163 de tone metrice de provizii, inclusiv 86 de tone de biscuiți, ca sursă de energie, 30.000 de pături, 25.000 de saltele de dormit și 1.000 de lanterne solare au ajuns pe 5 septembrie. Zborurile au fost susținute de fundația UPS, prin Programul Umanitar al Fundației UPS pentru Asistență și Rezistență.

Cel mai recent ajutor de urgență a fost trimis ca urmare a relației de lungă durată între fundația UPS, ICNUR, PAM și alte agenții și organizații non-guvernamentale. UPS este partenerul ICNUR pentru transportarea în regim de urgență a proviziilor către refugiații din întreaga lume.

Pe lângă transporturile pentru ajutor ICNUR, fundația UPS sprijină și Armata Salvării, pentru care va dona fonduri de urgență, pentru a sprijini refugiații sirieni care ajung în Roma – Italia, cu alimente, locuințe și consultanță juridică.

„Criza refugiaților este una sfâșietoare și afectează însăși esența integrității comunității noastre globale. Ne-am angajat încă de la început să sprijinim partenerii noștri umanitari în transportul proviziilor necesare supraviețuirii către oamenii și comunitățile care au nevoie urgentă de ele”, spune Eduardo Martinez, președinte al fundației UPS.

UPS Foundation_2015 (2)

Fundația UPS sprijină refugiații sirieni-irakieni încă de acum trei ani, prin:

  • Transportarea de echipament pentru protecție personală și uniforme medicale în Turcia pentru Syria Relief & Devmelopment și sprijinirea Medshare, prin voluntariat pentru livrarea de produse medicale refugiaților (2014)
  • Parteneriatul cu UNICEF pentru numeroasele inițiative de ajutorare, inclusiv: ambalarea și transportarea a 17 containere oceanice cu 23.400 de kit-uri de haine pentru iarnă pentru copiilor sirieni din Irbil, Irak (2014); organizarea zborurilor către Erbil, Irak cu provizii, inclusiv alimente cu proprietăți terapeutice, corturi, saltele, truse pentru purificarea apei și truse medicale pentru mai mult de 40.000 de refugiați în regiunea Kurdistan (2013); ambalarea și transportul a 180.000 de articole, transformate în 20.000 de kit-uri pentru iarnă, inclusiv pălării, fulare, mănuși, haine de iarnă, lenjerii intime termice, șosete și bocanci pentru Liban și nordul Irakului (2013)
  • Parteneriatul cu Cercul de Inovare ICNUR și introducerea programului UPS Relief Link, pentru a eficientiza urmărirea proviziilor pentru refugiați în vederea distribuirii echilibrate a produselor alimentare și non-alimentare (2013)
  • Colaborarea cu ICNUR pentru a aduce 28 de containere oceanice în Gaziantep, Turcia, cu depozite mobile, saltele de dormit, cutii de apa și pături (2013)
  • Asigurarea transportului a 394 de tone metrice de mâncare, bunuri și haine de iarnă pentru refugiații sirieni în sprijinul ICNUR (2013)
  • Partenerierea cu Shelterbox USA pentru a livra 11,750 Kg de provizii pentru adăpostul din Liban (2013)
  • Dislocarea de voluntari cu experiență în sudul Turciei, ca parte a echipei logistice de urgență a Programului Alimentar Mondial, pentru evaluarea capacităților porturilor, drumurilor, aeroporturilor de pe rutele-cheie de aprovizionare, în sprijinul refugiaților sirieni (în 2012).

UPS Foundation_2015 (1)

Programul Umanitar al Fundației UPS pentru Asistență și Rezistență oferă comunităților sprijin pentru recuperarea din situațiile de criză, de la pregătirea în caz de dezastre naturale, la ajutor de urgență după un eveniment și reabilitare după o situație de criză.

În 2015, Fundația UPS a alocat 10 milioane de dolari în fonduri, servicii tehnice și în natură, în sprijinul unei game largi de inițiative pentru rezistența împotriva dezastrelor menite să consolideze pregătirea, reacția și recuperarea post-criză. În 2014, fundația UPS a participat cu mai mult de 263 de transporturi către 43 de țări diferite, la îmbunătățirea a reacțiilor în caz de dezastre și înlesnirea eforturilor de recuperare.

Pentru mai multe informații despre UPS Foundation’s Relief and Resilience Program, vizitați UPS.com/Foundation.

UPS Foundation_2015 (3)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.