Gabriel Moulènes, noul Area Manager al UTA pentru Europa Centrală şi de Est

Societatea UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) îşi consolidează vânzările în Europa Centrală şi de Est: începând cu 1 aprilie 2016, Gabriel Moulènes, în calitate de Area Manager, preia răspunderea pentru dezvoltarea operaţiunilor UTA din această regiune.

În această poziţie, Moulènes, în vârstă de 42 de ani, va coordona din Budapesta vânzările directe şi vânzările desfăşurate prin intermediul agenţiilor, spre exemplu în Ungaria, România, Polonia şi Ţările Baltice şi va supraveghea organizarea distribuţiei directe în Cehia şi Slovacia.

Gabriel Moulènes aduce cu sine o vastă experienţă în domeniu. În urma absolvirii cu succes a ESSCA Business School din Franţa şi a Bristol Business School din Anglia, Moulènes, născut în Franţa, a acţionat printre altele timp de 15 ani în cadrul grupului TOTAL, ocupând diverse poziţii. Aici, acesta a preluat mai întâi în 2001 funcţia de Eurotrafic Sales Manager, apoi, din 2005, a condus divizia de mentenanţă a staţiilor de alimentare cu carburant ale grupului şi, începând cu anul 2009, în calitate de Business Developer, a furnizat servicii de asistenţă pentru o societate subsidiară din Ungaria, specializată în lubrifianţi.

Ulterior, Moulènes a preluat întreaga răspundere pentru filiala TOTAL din Bulgaria, pe care a condus-o până la plecarea sa din unitate din poziţia de Managing Director.

Prin consolidarea staff-ului, UTA face pasul spre viitor şi promovează dezvoltarea activităţii internaţionale cu carduri de combustibil şi de servicii în industria transporturilor de marfă şi pasageri. „Ne bucurăm că am putut aduce la bord un adevărat expert în domeniu, în persoana domnului Gabriel Moulènes, acesta cunoscând foarte bine cerinţele din industria est-europeană a cardurilor de combustibil şi ulei mineral“, afirmă Volker Huber, CEO în cadrul UTA.

„Datorită experienţei sale îndelungate şi competenţelor sale excepţionale în materie de management, acesta întruchipează cele mai bune premise pentru intensificarea pe viitor a activităţilor noastre pe această piaţă importantă“, adaugă el.

Îndeosebi ţările din Europa Centrală şi de Est sunt cele care prosperă, având o semnificaţie strategică pentru companiile germane în căutare de pieţe de desfacere, locaţii de producţie sau parteneri comerciali. Numai în primul semestru din 2015 comerţul cu statele din grupul de la Visegrad Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia a crescut cu peste opt procente. În consecinţă, creşte şi volumul de mărfuri transportate la nivel transfrontalier.

Pentru optimizarea serviciilor furnizate operatorilor de flote de vehicule utilitare din ţările est-europene, UTA îşi extinde nu doar reţeaua de benzinării, ci şi capacităţile de distribuţie. De curând a fost inaugurat un punct de lucru nou în Bucureşti, de unde sistemul de carduri UTA este distribuit mai departe pe teritoriul României.

„Companiile de transport formulează de asemenea cerinţe tot mai exigente către prestatorii de servicii“, afirmă Volker Huber. „Pentru a economisi timp şi costuri, aceştia solicită oferte şi servicii complete, la nivel internaţional, dintr-o singură sursă“, mai spune el.

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) se numără printre principalii furnizori de carduri de combustibil şi de servicii din Europa. Prin intermediul sistemului de carduri UTA, clienţii comerciali pot alimenta în peste 52.000 de staţii din 40 de ţări europene, indiferent de marcă şi fără numerar, de asemenea pot utiliza şi alte servicii în sistem de aprovizionare în tranzit.

Printre acestea se numără, spre exemplu, decontarea taxei de drum, operaţiuni de servisare, servicii de asistenţă rutieră, precum şi restituirea taxei pe valoare adăugată şi a taxei pe uleiuri minerale. Compania, fondată în 1963 de către Heinrich Eckstein, este deţinută majoritar de membrii familiei (reprezentată de către familiile Eckstein şi van Dedem) în procent de 51%, ceilalţi acţionari fiind Edenred SA (34 procente) şi Daimler AG (15 procente).

Sediul central se află în Kleinostheim/Main. Cei circa 400 de angajaţi din grupul UTA contribuie la realizarea unei cifre de afaceri anuale de aproape 3 miliarde Euro. Recent, UTA a fost din nou distinsă de către Universitatea din St. Gallen, de către agenţia de rating ServiceRating şi de către publicaţia economică „Handelsblatt“ în competiţia TOP SERVICE din Germania. www.uta.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.