Guvernul cauta investitii pentru exploatarea resurselor energetice

Guvernul este interesat de atragerea investitiilor pentru exploatarea resurselor energetice ale Romaniei, le-a spus, vineri, premierul Mihai-Razvan Ungureanu reprezentantilor ExxonMobil si OMV Petrom. Primul-ministru a avut, vineri, la Palatul Victoria o intrevedere cu Ian Fischer, directorul general al sucursalei ExxonMobil Explorare si Productie Romania, si cu Mariana Gheorghe, director general executiv al OMV Petrom.

Principala tema de discutie a fost activitatea de explorare din perimetrul Neptun al Marii Negre, avand in vedere ca cele doua companii au confirmat, in 22 februarie, o descoperire de gaze potential semnificativa in sectorul romanesc al apelor. “Reprezentantii ExxonMobil si OMV Petrom au apreciat buna colaborare avuta cu autoritatile romane in cadrul intregului proces. Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a aratat ca Executivul este interesat de atragerea de investitii in vederea exploatarii resurselor energetice ale Romaniei”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Sonda Domino-1, operata de ExxonMobil, este prima sonda de explorare in ape de mare adancime din sectorul romanesc al Marii Negre. Domino-1 este situata in blocul Neptun, la 170 km de tarm, in ape cu adancime de aproximativ 930 m.

A fost forata cu nava DeepWater Champion, cea mai moderna nava de foraj din lume si care opereaza in prezent in Marea Neagra pentru companiile ExxonMobil si Petrom.

Reamintim ca presedintele Traian Basescu s-a deplasat in aceasta saptamana cu un elicopter pe aceasta nava, spunand ca este de nivelul Star Trek.  (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.