Inscrierea la gradinita

In perioada 1-31 martie are loc reinscrierea la gradinita a copiilor care frecventeaza deja unitatea de invatamant prescolar respectiva in anul scolar 2011-2012, anunta Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). De la 1 mai pot fi depuse si cererile pentru copiii care vor merge pentru prima data la gradinita.

“Pentru informarea parintilor si a publicului interesat, in fiecare unitate de invatamant prescolar si pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti www.ismb.edu.ro vor fi afisate precizarile si programul pentru reinscriere si inscriere”, precizeaza prof. Banu.

El a adaugat ca, pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa in cel mai scurt timp capacitatea gradinitei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2012-2013 (pe grupe de varste: mica, mijlocie, mare).

Totodata, se va afisa zilnic, la sfarsitul programului de lucru, numarul de copii reinscrisi/inscrisi in ziua respectiva din totalul disponibil.

Numai grupa mica, mijlocie si mare

Prin infiintarea in cadrul scolilor a claselor pregatitoare, Ministerul Educatiei va elibera o parte din locurile din gradinite, mai precis asa-numitele grupe de “prescolari”, care le urmau pe cele din grupa mare.

Cu toate acestea, in Bucuresti continua sa fie o criza acuta de locuri in gradinite (circa 8.000 de locuri neonorate). In unele gradinite exista si grupe de cate 40 de copii, desi normele in vigoare permit maxim 20 de copii. Acest artificiu administrativ a fost acceptat, insa, pana acum, pentru a onora cat mai multe din cererile de inscriere.

Ministerul Educatiei a infiintat numarul telefonic gratuit 0800.801.100 pentru sesizarea actelor de coruptie in sistemul de invatamant. Reclamatiile pot fi depuse de luni pana vineri, intre orele 9.00-19.00.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.