“Investitorul inteligent”, biblia pieţei bursiere

A apărut lucrarea “Investitorul inteligent”, un manual complet, editat de CH Beck cu sprijinul Asociaţiei Brokerilor, despre investiţiile la bursă şi stăpânirea sentimentelor.

Cel mai mare consultant de investiţii al secolului al XX-lea, Benjamin Graham a îndrumat şi a inspirat oameni de pretutindeni. Concepţia lui Graham cu privire la „investiţiile bazate pe valoare” – care-i apără pe investitori de erorile grave şi îi obişnuieşte să elaboreze strategii pe termen lung – a făcut din „Investitorul inteligent” biblia pieţei bursiere încă de la prima ei apariţie, în 1949.

De-a lungul anilor, evoluţia pieţei a dovedit temeinicia strategiilor recomandate de Graham. Păstrând textul originar al lui Graham, ediţia de faţă include un comentariu actualizat aparţinând lui Jason Zweig, cunoscut jurnalist specializat în pieţe de capital, a cărui perspectivă ţine seama de realităţile pieţei actuale, trasează o paralelă între exemplele date de Graham şi ştirile senzaţionale referitoare la piaţa financiară actuală şi îi ajută pe cititori să înţeleagă mai bine modul în care trebuie aplicate principiile lui Graham.

Puncte forte

– biblia pieţei bursiere încă de la prima ei apariţie, în 1949

– manual complet de investiţii în acţiuni subevaluate

– cea mai importantă carte pe care o veţi citi vreodată cu privire la modul în care vă puteţi atinge obiectivele financiare

– o călăuză în adoptarea şi aplicarea unei investiţii financiare

– manual clasic, adnotat şi actualizat cu idei aplicabile în conjunctura actuală a pieţei

Benjamin Franklin (1894-1976), creatorul teoriei investiţiilor bazate pe valoare, a fost o sursă de inspiraţie pentru mulţi dintre oamenii de afaceri cu cel mai mare succes în zilele noastre; autorul cărţilor Security Analysis (Analiza valorilor mobiliare) şi The Interpretation of Financial Statements (Interpretarea situaţiilor financiare).

Jason Zweig: redactor la revista Money, comentator la Time şi administrator al Muzeului de Istorie Financiară a Americii; fost redactor-şef la Forbes, scrie despre domeniul investiţiilor din 1987. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.