Komatsu PC160LC-8, cel mai nou membru al familiei

Asiaticii de la Komatsu nu au stat prea mult pe ganduri si au prezentat publicului cel mai tanar membru al seriei 8 de excavatoare hidraulice pe senile.

Komatsu a lansat pe piata modelul PC160LC-8, care este cel mai nou membru al seriei 8 de excavatoare hidraulice Komatsu si are o greutate operationala maxima de 18 t. Acesta se preteaza activitatilor terasiere generale cat si diverselor activitati pe santierele de constructii.

Versatilitate

PC160LC-8 ofera un sistem de management al utilajului foarte capabil, confort optim pentru operator, mai multa siguranta in operare, consum mic de combustibil si o productivitate excelenta, avand si un grad scazut de emisii de noxe. Modelul PC160LC-8 este disponibil in diverse configuratii, cu diferite lungimi de balansier, 2 tipuri de brat si poate fi configurat din fabrica, special, ca model cu o presiune foarte scazuta pe sol, pentru a putea fi folosit pe terenuri ce au o capacitate de portanta redusa (0,2 kg/cm2). Noul PC160LC-8 include, de asemenea, toate caracteristicile revizuite si imbunatatite ale seriei 8 de excavatoare Komatsu si asigura mai mult confort operatorului, un nivel ridicat de siguranta in operare si, nu in ultimul rand, productivitate de top. Cele 5 moduri de lucru disponibile permit operatorului sa optimizeze performanta utilajului aflat la lucru in functie de aplicatia efectuata la momentul respectiv, indiferent de configuratia echipamentului folosita.

Caracteristici

In modul „Economie“, utilajul asigura performante excelente la nivelare si la activitati de excavare a materialului afanat, la un raport optim intre productivitate si consum de combustibil. Pe de alta parte, atunci cand aplicatia necesita o putere mare de lucru, cum ar fi in cazul lucrarilor terasiere, modul de lucru „Putere“ al noului PC160LC-8 asigura o productivitate exceptionala. Caracteristic pentru seria 8 de excavatoare hidraulice Komatsu, nivelul de zgomot in interiorul cabinei este unul foarte redus, de 68dB(A) iar pentru siguranta si confortul operatorului, Komatsu a inclus in standard comenzi ergonomice, care sa usureze cat mai mult activitatea si, odata cu aceasta, sa creasca si productivitatea utilajului. Sistemul de climatizare automat, in standard, cu functiile integrate in panoul de control TFT, permite operatorului sa creeze un mediu optim de lucru. De asemenea, acesta are la dispozitie un scaun incalzit, cu spatar inalt, care asigura o pozitie corecta si confortabila. PC160LC-8 este dotat in standard cu un circuit hidraulic suplimentar cu control proportional glisant si cu un circuit special pentru cuplarea rapida hidraulica a atasamentelor de lucru. Datorita acestor echipari, utilajul este mai usor de pregatit si de operat pentru o multitudine de aplicatii. Noul membru al seriei 8 este, de asemenea, dotat cu cabina ce are protectie in caz de rasturnare, caracteristica unica a Komatsu, special conceputa pentru excavatoarele hidraulice. Designul si structura au fost create in urma unei investitii de peste 1 milion de euro in cercetarea si testarea acestui sistem ce include un schelet tubular integrat din metal al cabinei, care ofera o protectie foarte buna operatorului in caz de rasturnare. Mai mult decat atat, pentru siguranta persoanelor din apropierea utilajului, PC160LC-8 este complet echipat in standard cu alarma de miscare, suprafete antialunecare si camera de filmat in spatele utilajului. In plus, fata de specificatiile standard ale echipamentului, Komatsu ofera ptional un filtru diesel de particule, gresare automata centralizata si proiectoare suplimentare de lucru, dand astfel operatorului posibilitatea sa adapteze utilajul in conformitate cu cerintele specifice fiecarei activitati in parte.

Monitorizare Komtrax

PC160LC-8 este dotat in standard cu sistemul exclusiv Komatsu de management si monitorizare a utilajelor prin satelit. Prin acest sistem, toate informatiile despre utilaj, inclusiv timpul de lucru al acestuia, capacitatea de lucru sau cantitatea de combustibil consumata, sunt foarte usor accesibile prin intermediul internetului. Proprietarii sau managerii de proiect sunt informati despre statusul operational al utilajului fara a fi nevoie sa intre pe site-ul oficial al Komtrax. Sistemul Komtrax poate fi configurat astfel incat sa trimita un e-mail persoanei desemnate ori de cate ori utilajului i s-a declansat o alarma de atentionare sau daca a fost activat in afara timpului de lucru cunoscut.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.