Kuehne + Nagel, profit în creştere

In primele 9 luni ale anului 2015, Grupul Kuehne + Nagel si-a accelerat atat dezvoltarea, cat si rezultatele obtinute. In timp ce cifra de afaceri neta si profitul brut a scazut usor din cauza efectelor valutare, rezultatul operational (EBITDA) a crescut cu 4,6 % la 777 milioane CHF, comparativ cu perioada din anul precedent.

In ciuda efectelor valutare negative de 7,5 %, castigurile aferente perioadei au crescut cu 6,7 % la 512 milioane de franci elvetieni.

tabel, Kuehne + Nagel

Transport Maritim

In primele noua luni ale anului, Kuehne + Nagel si-a exploatat oportunitatile de dezvoltare pentru importurile din SUA catre Europa si Asia, fapt ce a compensat slabiciunea continua a pietei in ceea ce privesc exporturilor din Asia catre Europa.

Profitabilitatea s-a imbunatatit in mod substantial pentru acest sector: profitul brut per TEU a crescut cu 4,4%, iar marja (rata de conversie) EBIT a profitului brut s-a imbunatatit cu 30.2-32.7 %. Comparativ cu perioada anului trecut EBIT a crescut cu 11,7 %-

Transport Aerian

Intr-o piata de transport aerian care stagneaza, Kuehne + Nagel a crescut volumele cu 5,1 % in primele noua luni ale anului 2015. Cererea tot mai mare de servicii specializate in segmentele industriei de automobile, industriei farmaceutice, aerospatiale si industriei produselor perisabile au contribuit la aceasta evolutie favorabil, inregistrand o performanta buna in Asia, Europa si America de Nord. In comparatie cu anul precedent rata de conversie a crescut de 27.5% la 30.0 %. EBIT a crescut cu 11.0 %.

Transport Rutier

Transportul rutier a raportat un rezultat stabil. Pe parcursul primelor noua luni, cifra de afaceri neta a scazut cu 12,1%, datorita intreruperii unui proiect si a ratelor mai mici, ca urmare a scaderii pretului la combustibil.

Achizitionarea companiei ReTrans incepand cu luna august 2015, un furnizor de solutii multimodale pentru transport cu sediul in SUA, a consolidat pozitia pe piata a lui Kuehne + Nagel ca un furnizor de servicii logistice integrate in America de Nord.

Contract Logistics

Capacitatea de a oferi solutii end-to-end pentru diferite sectoare industriale, precum industria auto, high-tech, farma si industria bunurilor de larg consum, a condus la numeroase contracte noi in primele noua luni ale anului 2015. Cu toate acestea, restructurarea proiectelor selective din UK si schimburile valutare au continuat sa afecteze rezultatul negativ. EBIT-ul a scazut cu 21 milioane de franci elvetieni la 86 milioane de franci elvetieni, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Dr. Detlef Trefzger, CEO, Kuehne + Nagel International AG: “In al treilea trimestru am continuat sa ne imbunatatim rezultatele, in special transportul maritim si transportul aerian. Evolutia transportului rutier este solida iar optimizarea proiectelor selective in logistica contractuala se desfasoara conform planului. Focusul nostru puternic pe servicii logistice inovatoare si managementul strict al costurilor, permite o crestere a profitului intr-un mediu de piata exigent. Performanta din primele noua luni, confirma strategia noastra de piata si putem spune ca vedem grupul Kuehne + Nagel pe drumul cel bun”.

Despre Kuehne + Nagel

Cu aproximativ 63,000 de angajati in 1000 de locatii in peste 100 de tari, Grupul Kuehne + Nagel este unul din liderii mondiali a companiilor logistice. Pozitia sa puternica pe piata sta in transporturile maritime ,aeriene,rutiere si in contract logistic cu un mare accent in furnizarea serviciilor IT – servicii bazate pe supply chain management

Mai multe informatii, la www.kuehne-nagel.ro

S

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.