Licitații reluate pentru 2 tronsoane la Drumul Expres Craiova – Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reluat licitațiile pentru proiectarea și construirea tronsoanelor 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești, după ce primele proceduri de achiziție au fost anulate în instanță în 2019.

Alte procedurile de achiziție publică au fost lansate în vara lui 2019, dar au fost suspendate, în octombrie, pentru că reprezentanții CNAIR nu au oferit clarificările solicitate de potențialii ofertanți.

Reprezentanții Companiei de Drumuri dau asigurări că vor răspunde solicitărilor: „Menționăm că operatorii economici interesați de participarea la această procedura de achiziție publică au dreptul de a adresa noi solicitări de clarificare până la ultimul termen menționat în cadrul documentatiei de atribuire (21 de zile înainte de termenul limită de depunere al ofertelor). CNAIR va răspunde la aceste solicitări, precum și la cele adresate deja de operatorii economici ulterior primului termen limită menționat în documentația de atribuire, cu respectarea termenului de 12 zile înainte de termenul limită de depunere al ofertelor”.

Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost stabilit noul termen limită de depunere a ofertelor: până la data de 5 februarie – pentru tronsonul 3, și până la 24 februarie – pentru tronsonul 4.

Valoarea estimată a contractului pentru tronsonul 3 este de 999,4 milioane de lei, fără TVA. În lungime de aproape 30 de km (între km 58 – km 89), acest tronson va fi cuprins între nodului rutier de pe DN65 (Valea Mare), în apropierea municipiului Slatina, și limita dintre județele Olt și Argeș. Drumul expres va tranzita teritoriile localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicesti, Optași, Tatulești, Colonești.

Valoarea estimată a contractului pentru tronsonul 4 este de 909,8 milioane de lei, fără TVA. Tronsonul 4, în lungime de 31,81 (între km 89 – km 121), va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt si Argeș și intersectia cu Autostrada A1 București – Pitești și va tranzita teritoriile localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja. 

Durata ambelor contracte va fi de 36 de luni și cuprinde 12 luni perioada de proiectare și 24 luni – execuția lucrărilor.

Drumul expres Craiova – Pitești va avea 121 de km, cu două benzi pe sens, de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator, lată de 3 metri.

Proiectul a fost împărțit în patru loturi, iar licitațiile au fost lansate încă din iulie 2017, dar doar tronsoanele 1 și 2 au fost contractate până acum. Licitațiile pentru tronsoanele 3 și 4 au fost contestate, iar procedura lansată de CNAIR a fost infirmată în instanță în anul 2018.

Pentru tronsoanele 1 și 2, CNAIR a semnat contractele de la finele lui 2018, iar din luna mai 2019 au început primele lucrări pe șantier.

Tronsonul 1 (de 17,7 km) este executat de către italienii de la Tirrena Scavi, pentru circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2 (de 39,85 km), care va ocoli și orașele Balș și Slatina, este construit de asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade – Consitrans, pentru circa 309 milioane de euro. Ambele contracte au termene 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.