Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda scapă de reziliere

Contractul pentru construirea Lotului 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda scapă de reziliere, după ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a primit asigurări de la antreprenor, la inspecția din 27 iunie de pe șantier, că va finaliza lucrarea până la sfârşitul acestui an, “indiferent de costuri”.

Față de inspecția din urmă cu două săptămâni (13 iunie), ministrul s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor.

„S-au luat nişte măsuri care trebuie aduse la cunoştinţa opiniei publice. Mi s-a prezentat graficul de realizare a lucrărilor până la sfârşitul acestui an. Managerul companiei din Grecia şi-a asumat că va aloca toate resursele necesare pentru darea în trafic a acestui lot. (…) Totodată, aici sunt contractele pe care le-a încheiat cu subcontractorii care vor începe să se mobilizeze de săptămâna viitoare. În şantier o să vedeţi furnicar, mi-au spus că de la 1 iulie vor fi în şantier şi se va mări gradual numărul de utilaje, pentru a se încadra în termen. Este clar că este o provocare şi pentru ei, este o firmă care are un palmares internaţional fosrte puternic şi ar fi păcat ca în România să aibă un insucces şi să piardă acest contract”, a declarat ministrul.

Întrebat câți kilometri de autostradă vor fi terminați anul acesta, Răzvan Cuc a evitat răspunsul: “O să mai am discuția și cu cei de pe Iernut – Chețani și Chețani – Câmpia Turzii și după aceea o să vă dau estimarea corectă”.

Când jurnaliștii i-au amintit că premierul Viorica Dăncilă a amenințat că îl va demite pe directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, dacă nu vor fi finalizați 100 de km de autostradă anul acesta, ministrul Transporturilor a dat asigurări: “Eu spun că minim vom da în folosință 100 de km. Vor fi puși în circulație, nu va fi recepția finală. La jumătatea acestui an vom da cifra exactă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.